Кабінет міністрів України прийняв рішення закріпити на новий термін державні пакети акцій двох харківських підприємств - ВАТ “Хартрон” та ВАТ “Науково-дослідний інститут радіотехнічних вимірювань”.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив журналістам міністр промислової політики Володимир ШАНДРА.

Як повідомляв УНІАН, за інформацією Національного космічного агентства України, ці підприємства мають багаторічні контракти, у тому числі міжнародні, на поставку продукції і надання послуг за профілем діяльності.  Закріплення пакету акцій “Хартрону” в державній власності дозволить зберегти у власності держави науково-технічний потенціал підприємства та повний цикл створення ракетно-космічних комплексів.

Відео дня

Довідка УНІАН. ВАТ “Хартрон” включений у перелік підприємств, які мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави, є єдиною в Україні організацією, яка створює системи керування ракетно-космічними комплексами, забезпечує участь України в міжнародних комерційних програмах і проектах, належить до науково-дослідних підприємств оборонно-промислового комплексу.

Статутний фонд ВАТ «Хартрон» становить 21 млн. 367,6 тис. грн. (85,4 млн. простих акцій номінальною вартістю 0,25 грн.). Контрольним пакетом - 50% плюс 1 акція «Хартрону» володіє Фонд держмайна України.