Київський районний суд м. Харкова не зможе розпочати заплановане на сьогодні слухання справи про оскарження головою Харківської облдержадміністрації Арсеном АВАКОВИМ рішення Харківської обласної ради про недовіру губернатору.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у Київському райсуді, рішення цього суду призупинити ухвалу сесії про недовіру А.АВАКОВУ нині оскаржується Харківською облрадою в апеляційному суді, і розгляд апеляції призначено на 27 червня. Київський райсуд не має відповідних документів, і у зв’язку з цим розгляд позову А.АВАКОВА переноситься на невизначений термін, сказав співрозмовник агентства.

Як повідомляв УНІАН, 3 червня депутати Харківської обласної ради на 2-й сесії V скликання визнали незадовільним звіт голови Харківської облдержадміністрації А.АВАКОВА про роботу в 2005-му і першому кварталі 2006-го року і висловили недовіру губернатору. За це рішення проголосували 108 депутатів, проти – 1 (в обласній раді 150 депутатів). Двоє членів Лічильної комісії відмовилися ставити свої підписи під протоколом голосування. Одразу після оголошення результатів А.АВАКОВ заявив, що не визнає їх через численні порушення процедури таємного голосування. За його позовом Київський районний суд Харкова 5 червня призупинив дію рішення Харківської облради про недовіру губернатору.

Відео дня

За висновком юристів, Президент України зобов’язаний, згідно з законом, підписати указ про відставку А.АВАКОВА.