18 червня у Броварах на Київщині відбудуться повторні вибори міського голови. Нові вибори були призначені внаслідок грубих порушень, які вплинули на хід і результати голосування 26 березня цього року. Рішення щодо невизнання березневих виборів, в найбільшій мірі, грунтувались на системних порушеннях в процесі складання списків виборців.

Згідно чинного законодавства списки виборців затверджує міський голова персонально, а тому несе відповідальність за їх достовірність. Слід зауважити, що чинний мер Броварів Віктор Антоненко, також, балотується на посаду міського голови.  

Враховуючи те, що зараз «брудні технології» значно перевершують нечесні прийоми попередньої виборчої кампанії, опозиційні кандидати пронозують ще більш суттєві порушення волевиялення броварчан 18 червня. Відверті наклепи на опозиційних кандидатів, разові газети сумнівної правдивості, пересмикування, погрози, шантаж та відверта підміна фактів призводять до таких невтішних прогнозів.

Відео дня

Враховуючи надвисоку популярність Юлії Тимошенко у Броварах, деякі кандидати вирішили скористатись популярністю лідера БЮТ. Зараз ці кандидати намагаються «приписати» собі підтримку Блоку Юлії Тимошенко. Навіть не дивлячись на те, що ще перед виборами 26 березня, БЮТ визначився на користь опозиційного кандидата Дмитра Ратнікова.

Прогресивна громасдькість Броварів б’є на сполох та запрошує органи державної влади, провідні політичні та громадські сили, а також їхніх лідерів, більш ретельно стежити за ситуацією навколо виборів мера цього міста. 

На прес-конференції будуть присутні:

Заступник голови Блоку Юлії Тимошенко Василь Онопенко

Кандидат на посаду міського голови Броварів, депутат Броварської міськради Дмитро Ратніков