Правління ВАТ “Кременчуцький сталеливарний завод” ініціює проведення загальних зборів акціонерів 15 серпня 2006 року.

Про це повідомила на прес-конференції в УНІАН заступник голови правління економіки і фінансів ВАТ “Кременчуцький сталеливарний завод” Наталія РУДА.

За її словами, на зборах 15 серпня акціонери планують заслухати звіт правління, ревізійної комісії, а також однієї з міжнародних аудиторських компаній про результати роботи підприємства за 2005 рік. Акціонери також планують затвердити результати фінансово-господарської діяльності підприємства і порядок розподілу прибутку за 2005 рік, розглянути питання про переобрання органів правління, переобрання реєстратора.

Відео дня

Адвокат Андрій КАПЛІН, яки представляє інтереси ВАТ “Кременчуцький сталеливарний завод”, зазначив, що у зв`язку з діями реєстратора – ТОВ «Профрєєстр» - були зірвані призначені на 31 березня збори акціонерів ВАТ, а також ініційовано ряд, за словами адвоката, «нелегітимних» зборів акціонерів, проведених у Дніпропетровську 17, 29 травня, а також 2 і 9 червня, на яких, зокрема, було поставлене питання про проведення додаткової емісії на підприємстві.

Водночас, як повідомив після прес-конференції адвокат Юрій БЕРГЕЛЬСОН, який представляє інтереси одного з акціонерів ВАТ «КСЗ» - ЗАТ "Холдингова компанія "ТЕКО-Дніпрометіз", проведені в Дніпропетровську збори є абсолютно легітимними, на них був кворум, ухвалені на них рішення також є легітимними. Він також зазначив, що на сьогодні банк «Форум» володіє, приблизно, 30% пакетом акцій заводу. Тому, за словами Ю.БЕРГЕЛЬСОНА, банк повинен зважати на інтереси інших акціонерів цього ВАТ.

Як повідомляв УНІАН, акціонери Кременчуцького сталеливарного заводу 17 травня обрали новим головою наглядової ради підприємства голову правління ЗАТ "Холдингова компанія "ТЕКО-Дніпрометіз" Валерія НОВИЦЬКОГО, а членами НС - ще одного представника "ТЕКО-Дніпрометіз" Сергія ТІГІПКА, а також Володимира ФЕСЕНКА і Валерія ШЕПІНА.

До цього з березня 2004 року НР очолював заступник начальника управління інвестиційного бізнесу банку "Форум" Павло ЛЕБЕДЄВ, якому належало 4,377% акцій.

Акціонери також затвердили новим головою правління підприємства Дмитра ЧЕРНЕНКА, а новим реєстратором - ТОВ "ОФР - Запоріжжя" замість "Профреєстр".

ВАТ “Кременчуцький сталеливарний завод” виробляє сталеве литво, близько 1% продукції становлять вироби для великовантажних автомобілів, вантажних вагонів і трубні заготівки.

Основними замовниками продукції заводу є вагонобудівні і вагоноремонтні підприємства, зокрема, Стахановський вагонобудівний завод, “Дніпровагонмаш” (Дніпропетровська область), Крюковський вагонобудівний завод (Кременчук, Полтавська область), “Азовмаш” (Донецька область).