Компанії інформаційного ринку RIM 2000 (м.Дніпропетровськ) і «Ланжерон» (м.Київ) об`єдналися в одну компанію, яка носитиме назву RIM 2000. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН генеральний директор компанії RIM 2000 Юрій ПРОТОПОПОВ.

За його словами, «компанія RIM 2000 і «Ланжерон» - два помітні гравці на українському комп`ютерному ринку, оголошують про закінчення процесу злиття своїх бізнесів».

За його даними, сфери ефективної діяльності обох компаній «доповнюють и посилюють» одна одну: компанія RIM 2000 має сильні позиції на корпоративному ринку, в галузі системної інтеграції, аутсорсингу и сервісу. Водночас компанія «Ланжерон» створила розгалужену мережу філій на значній частині України. За даними Ю.ПРОТОПОПОВА, до об’єднання компанія RIM 2000 мала мережу філій в п’яти регіонах України, після об’єднання с «Ланжероном» компанія RIM 2000 «одержала мережу ще в 12 областях України».

Відео дня

На його думку, об`єднання компаній «сприятиме значному посиленню позицій» об`єднаної компанії у всіх сферах діяльності, що входять в коло інтересів компанії.

При цьому компанія RIM 2000 підтримуватиме всі торговельні марки компанії RIM 2000, такі як комп`ютери і сервери PATRIOT.

Що ж до торгової марки «Ланжерон», то, за словами її колишнього директора Олега КУТНЄГО, «торговельна марка існує... Ми думаємо, в якій галузі знань її можна використовувати».

Довідка УНІАН. Компанію RIM 2000 створено в 1994 р. Компанія займається системною інтеграцією, виробництвом персональних комп`ютерів і серверів на базі материнських плат і серверних платформ Intel, дистрибуцією комп`ютерного устаткування, периферійних пристроїв і ліцензійного програмного забезпечення провідних фірм світу; системною інтеграцією - розробка і реалізація складних мережевих і комунікаційних рішень.

Компанія «Ланжерон» до об`єднання займалася виробництв комп`ютерів, продажами та ін. У компанії працювало до 80 людей.

У новій об`єднаній компанії RIM 2000 кількість співробітників становитиме приблизно 200 людей. Компанія має виробничі потужності в Дніпропетровську і Києві.