Всеукраїнська молодіжна організація «Молодь – надія України» має намір звернутися до міністра внутрішніх справ України Юрія ЛУЦЕНКА, а також до Генеральної прокуратури України у зв`язку з діями правоохоронних органів 9 червня під час пікетування членами організації ВАТ «Кременчуцький сталеливарний завод».

Про це повідомив голова організації «Молодь – надія України» Вадим ГЛАДЧУК сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Він також зазначив, що ВМО «Молодь – надія України» має намір звернутися й до міжнародних правозахисних організацій, що знаходяться в Україні.

Відео дня

За словами В.ГЛАДЧУКА, представники правоохоронних органів перешкоджали проведенню 9 червня членами організації пікету заводу, що є грубим порушенням конституційних прав громадян. Він також зазначив, що дії правоохоронних органів координувалися представниками охорони Кременчуцького сталеливарного заводу.

В.ГЛАДЧУК повідомив, що «Молодь – надія України» планує найближчим часом провести ряд акцій у Києві з вимогою притягти до кримінальної відповідальності ініціаторів інциденту під час зборів акціонерів підприємства 17 травня, а також тих, хто заборонив пікетування Кременчуцького сталеливарного заводу 9 червня.

Довідка УНІАН. 17 травня 2006 року в Дніпропетровську відбулися збори акціонерів ВАТ «Кременчуцький сталеливарний завод». Як розповіли в УМВС у Дніпропетровській області, о 8.05 до будівлі під`їхав автобус, із якого вийшли близько 200 коротко стрижених людей «спортивної статури», які були озброєні кастетами, газовими балончиками й гумовими палицями. Проникненню невідомих у будівлю спробувала перешкодити охорона з 12 чоловік, найнята напередодні акціонерами. В результаті, між прибулими й охороною зав`язалася бійка. За даними прокуратури Нижньодніпровського району Дніпропетровської області, під час бійки всі представники охорони були побиті. При цьому двоє охоронців отримали черепно-мозкові травми, двоє – переломи щелеп, троє – переломи рук і ніг. За даними міліції, потрапивши в будівлю, «невідомі почали бити співробітників компанії-реєстратора й прибулих акціонерів, ламати столи й стільці». О 9.00 до будівлі НДІ «ЧорМетМеханізація», де проходили збори акціонерів, прибули співробітники МВС, прокуратури Дніпропетровська й «Беркут». 172 особи були затримані для з`ясування ситуації.

9 червня працівники міліції перешкодили представникам ВМО «Молодь – надія України» проводити пікетування ВАТ «Кременчуцький сталеливарний завод». Учасники акції вимагали притягти до кримінальної відповідальності ініціаторів інциденту під час зборів акціонерів підприємства в Дніпропетровську 17 травня.

За словами пікетників, до них підійшли представники міліції з вимогою припинити акцію, посилаючись на те, що міськрада Кременчука не була поінформована про проведення пікету. Працівники міліції склали протокол про адміністративні правопорушення нібито скоєні учасниками пікету.

В той же час, В.ГЛАДЧУК зазначив, що «Молодь – надія України» належним чином поінформувала як міськраду м. Кременчука, так і КМУ, МВС, інші органи державної та місцевої влади про проведення заходу.