Печерський районний суд міста Києва відклав на 23 червня розгляд цивільного позову про захист честі, гідності та ділової репутації харківського екс-губернатора, народного депутата Євгена КУШНАРЬОВА до міністра внутрішніх справ України Юрій ЛУЦЕНКА.

Як передає кореспондент УНІАН, на початку судового засідання до суду надійшло клопотання від сторони співвідповідача – телекомпанії ICTV за підписом її генерального директора, у якому останній просив суд відкласти засідання, оскільки представник інтересів телекомпанії у суді до 20 червня перебуває у відпустці.

Головуюча в судовому процесі суддя Олена УМНОВА, заслухавши думки сторін-учасниць процесу з цього приводу, прийняла рішення відкласти розгляд позову на 23 червня на 12.00. При цьому вона зробила зауваження представнику у суді Ю.ЛУЦЕНКА старшому інспектору з особливих доручень управління правового забезпечення головного штабу МВС України Вадиму ТРОФИМОВУ, що у випадку, якщо він не з’явиться на наступне судове засідання незалежно від обставин, то розгляд справи та рішення по ній буде винесене судом заочно за його відсутності, оскільки вже чотири рази через його неявку на судове засідання суд був вимушений відкладати розгляд справи.

Відео дня

Зі свого боку в інтерв’ю журналістам представник Є.КУШНАРЬОВА в суді Ірина КЛИМЕНКО пояснила, що позов стосується образливих висловлювань Ю.ЛУЦЕНКА на адресу Є.КУШНАРЬОВА в ефірі телепрограми «Свобода слова», яка вийшла на ICTV 3 березня 2006 року. І.КЛИМЕНКО також зазначила, що Є.КУШНАРЬОВ у своєму позові просить суд зобов’язати Ю.ЛУЦЕНКА спростувати розповсюджену ним інформацію та виплатити позивачу відшкодування моральної шкоди в розмірі 1 грн.