Міський голова Броварів Віктор АНТОНЕНКО заявляє, що у своєму позові до броварської міської газети “7 Днів” не вимагав припинити її вихід.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За словами В.АНТОНЕНКА, у своєму позові він вимагав лише спростувати опубліковану інформацію про вибори 26 березня, а мова про припинення діяльності газети не йшла.

Відео дня

“Там стояла тільки інформація, щоб було зроблено спростування, щоб газета не порушувала закон, не писала того, чого немає”, - наголосив він, - “В усіх публікаціях газети “7 днів” є поняття фальсифікація, фабрикація і т.д. Тому я думаю, суд розгляне це питання і буде прийняте відповідне рішення”.

Спростовуючи звинувачення представників газети у застосуванні на виборах адмінресурсу та фальсифікацій, В.АНТОНЕНКО підкреслив, що, згідно з чинним законодавством, якщо кандидат на посаду міського голови на попередніх виборах порушує чинне законодавство (застосовує фальсифікацію, адмінресурс), то він ніколи не буде допущений до повторних виборів. “Тому це питання можна зразу зняти”, - сказав він.

В.АНТОНЕНКО вважає, що повторні вибори мера Броварів відбудуться через “амбіції окремого кандидата”, який програв. “Є газета, за якою стоять певні кандидати”, - сказав він, але конкретного прізвища не назвав, посилаючись на те, що “не хоче надавати комусь рекламу”. (Броварська міська виборча комісія 31 березня визнала вибори міського голови недійсними на підставі численних заяв і скарг про системні порушення, з якими проводилися вибори. Повторні вибори мера Броварів призначено на 18 червня – УНІАН).

Як повідомляв УНІАН, сьогодні на прес-конференції в УНІАН представник броварської міської газети “7 Днів” Марія СОРОКА заявила, що вчора, 6 червня, В.АНТОНЕНКО подав на газету позов до Броварського міськрайонного суду, в якому вимагає тимчасово заборонити вихід газети. Мова йде про заборону видавати газету до повторних виборів міського голови Броварів, запланованих на 18 червня. “Каменем спотикання була публікація, пов’язана з тими грубими порушеннями, які відбулися 26 березня. Всі порушення були запротокольовані, звучали в суді і рішенням суду було визнано вибори в Броварах недійсними”, - підкреслила М.СОРОКА.