8 червня о 11.00 в приміщенні УНІАН відбудеться прес-конференція про те, що призначення повторних виборів у Броварах призвело або до об’єднання, або до співпраці у новоствореному виконкомі лідерів виборчих перегонів на посаду міського голови. Участь у заході візьмуть кандидати на посаду міського голови Броварів - заступник міського голови Володимир Руденко, директор ТОВ “Алегро” Валерій Лезнер і діючий міський голова Віктор Антоненко.

               Історія знає немало прикладів, коли поштовхом до об”єднання або співпраці непримиримих опонентів стають якісь неприємні або загрозливі для їх краю речі. У Броварах одним з таких поштовхів стали неочікувані рішення міського суду та Апеляційного суду Київської області, що залишили в силі рішення міської виборчої комісії про визнання результатів виборів міського голови недійсними та призначення повторних виборів.    

            Але ж справа в тому, що в Броварах вибори 26 березня пройшли в обстановці, притаманній усій країні – неузгоджені списки виборців та величезні “простирадла” списків кандидатів, нестача кадрів на дільницях тощо. Але в той же час існували вільний доступ до ЗМІ, багаточисленність партій та кандидатів на посаду міського голови, величезна кількість спостерігачів на дільницях.

Відео дня

           І учасники виборчих перегонів на посаду міського голови як ніхто в Броварах знають про те, які були порушення і чи були вони взагалі, і якщо були, то з чиєї сторони, і як вони взагалі вплинули на результати виборів. Тож коли прозвучало, що виборча комісія відмінила результати виборів міського голови, а міський та обласний Апеляційний суди залишили її рішення в силі, це було вже засторогою, попередженням – у Броварах твориться щось непевне. І сили, що рвуться до влади, використовують, м”яко кажучи, не зовсім коректні форми боротьби.

         На розсуд громадськості також будуть представлені протилежні за змістом суддівські рішення.