Мінський тракторний завод розглядає можливість розміщення на Лозівському ковальсько-механічному заводі замовлення на виготовлення мостів нового покоління для тракторів МТЗ.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі “Української промислово-енергетичної компанії”, нещодавно з цього питання відбулися переговори президента АТ “УПЕК” Анатолія ГІРШФЕЛЬДА з керівниками Мінського тракторного та Мінського моторного заводів у ході його відвідування цих провідних підприємств білоруської машинобудівної галузі.

За даними прес-служби, у найближчих планах МТЗ – виробництво тракторів потужністю 135 к.с., для комплектації яких необхідні мости нового покоління, що їх сьогодні випускає ЛКМЗ. Обсяг замовлення, що планується, - 15 тисяч мостів на рік. За оцінками фахівців ЛКМЗ, комплексно виконати це замовлення на території СНД можуть лише підприємства Компанії УПЕК.

Відео дня

Сьогодні на МТЗ та в УПЕК створені робочі групи, які протягом місяця мають підготувати  всі необхідні розрахунки для проведення наступного етапу переговорів.

У планах перспективного співробітництва білоруських підприємств з УПЕК – налагодження партнерських стосунків з Харківським підшипниковим та верстатобудівним заводами, повідомляє прес-служба.

ДОВІДКА. МТЗ випускає близько 50 тисяч тракторів на рік. В 2006 році ЛКМЗ освоїв і розпочав випуск для білоруських підприємств гарячу штамповку для виробництва двигунів і тракторів.