Фотокореспондент харківського Інтернет - видання “Медіа-порт” Андрій АВДОШИН звернувся до правоохоронних органів з проханням вжити заходів у зв’язку з нападом на нього народного депутата Дмитра ШЕНЦЕВА.

Як передає кореспондент УНІАН, про це офіційно повідомляє Центр громадських зв’язків Управління МВС України в Харківській області з посиланням на заступника начальника Управління карного розшуку Харківського міського управління міліції підполковника міліції Сергія КИРИЛЕНКА.

За його інформацією, 6 червня 2006 р. до чергової частини Київського райвідділу ХМУ ГУМВС України в Харківській області надійшла заява від громадянина Андрія АВДОШИНА, який працює директором ТОВ «Медіа-порт-19», де також виконує обов’язки фотокореспондента, і який, з його слів, є позаштатним фотокореспондентом Всеукраїнського фотоагентства «Фотолента», Російського фотоагентства «ІТАР-ТАСС», Міжнародного фотоагентства «Associated Press».

Відео дня

За даними С.КИРИЛЕНКА, А.АВДОШИН повідомив, що 3 червня 2006 р. під час засідання Харківської обласної ради, де він був акредитований фотокореспондентом для висвітлення заходу, під час проведення таємного голосування про висловлення недовіри голові Харківської облдержадміністрації, коли він фотографував бійку між депутатами, один з депутатів вдарив його. Також він повідомив, що цією особою є народний депутат України Дмитро ШЕНЦЕВ.

За словами С.КИРИЛЕНКА, А.АВДОШИН у своїй заяві наполягає вжити заходів стосовно особи, яка вчинила з ним бійку, за статтею 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста). До своєї заяви фотокореспондент ТОВ «Медіапорт» додав 2 СD диски з фотознімками, що були ним зроблені під час засідання обласної ради. Заява А.АВДОШИНА була зареєстрована 6 червня 2006 р. в Київському райвідділі міліції м. Харкова та направлена до прокуратури Київського району для прийняття рішення згідно статті 97 КПК України, повідомляє Центр громадських зв’язків.