Органи міліції вирішують питання про можливе порушення кримінальної справи за фактом нападу народного депутата Дмитра ШЕНЦЕВА на фотокореспондента харківського інтернет-видання “Медіа-порт” Андрія АВДОШИНА.

Як повідомила кореспонденту УНІАН начальник Центру громадських зв’язків Управління МВС України в Харківській області Лариса ВОЛКОВА, кримінальна справа може бути порушена на підставі заяви А.АВДОШИНА, яка надійшла 6 червня. За її словами, у заяві журналіста йдеться про те, що при спробі сфотографувати бійку депутатів на сесії обласної ради 3 червня його намагався ударити народний депутат України від Партії регіонів Дмитро ШЕНЦЕВ. А.АВДОШИН зазначає, що йому вдалося ухилитися, і удар депутата прийшовся у фотокамеру. Журналіст розцінює це як перешкоджання виконанню його професійних обов’язків і звертається до органів міліції належним чином відреагувати на це, сказала Л.ВОЛКОВА.

За її словами, подібні дії підпадають під статтю 171 Кримінального кодексу України – навмисне перешкоджання законній професійній діяльності журналіста.

Відео дня

Л.ВОЛКОВА повідомила, що у ці хвилини представники обласної міліції проводять прес-конференцію для журналістів з приводу цих подій.

Як повідомляв УНІАН, раніше А.АВДОШИН розповідав, що інцидент стався у суботу, 3 червня, на сесії Харківської обласної ради, коли депутати із фракції Партії регіонів у ході голосування про висловлення недовіри губернатору Арсену АВАКОВУ закрилися у малій залі, не пускаючи туди нікого. “Сталася сутичка, а один із тих, хто охороняв вхід, ударив депутата обласної ради, і я почав знімати цю сцену”, - сказав фотокореспондент.

“У цей момент ШЕНЦЕВ ударив кулаком по моїй фотокамері, однак я встиг зробити кілька знімків, і ви їх можете побачити в Інтернеті”, - повідомив А.АВДОШИН.

Керівник прес-служби Харківського обласного відділення Партії регіонів Михайло ВОРОНКОВ  у вівторок повідомив УНІАН, йому нічого не відомо про напад народного депутата Д.ШЕНЦЕВА на фотокореспондента А.АВДОШИНА. “Немає такої інформації”, – сказав М.ВОРОНОВ. Він лише підтвердив, що на сесії Харківської облради 3 червня під час голосування за недовіру губернатору А.АВАКОВУ подекуди були сутички між депутатами.