Коаліційна більшість депутатів Деснянської районної ради Києва заявляє про бездіяльність новообраного голови ради Юрія ЗАХАРИЧЕВА і просить Президента України Віктора ЮЩЕНКА не призначати його на посаду голови районної державної адміністрації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявили сьогодні на прес-конференції в УНІАН представники фракцій райради, що входять до коаліції.

Зокрема, депутат Деснянської райради від фракції «Наша Україна» Віктор ХОДАКОВСЬКИЙ повідомив, що офіційне звернення до Президента підписали 42 із 76 депутатів Деснянської ради. В листі депутати зазначають, що 26 квітня відбулося перше пленарне засідання сесії новообраної райради, на якій із двох кандидатів (від БЮТ та Блоку Леоніда Черновецького) було обрано Ю.ЗАХАРИЧЕВА (представник останнього блоку). Сесія не була закрита, і її друге пленарне засідання було перенесено на 4 травня, потім вона була перенесена на 11, 18, 25 травня, далі на 1 червня, потім на 8 червня.

Відео дня

“Сьогодні ми не знаємо повної інформації, чи взагалі ці сесії будуть проводитись, чи вміє, знає і чи зможе її провести наш новообраний керівник - голова ЗАХАРИЧЕВ. Ми потрапили в таку ситуацію, що виборці ставлять перед нами багато проблем, ще під час виборчої кампанії отримали багато звернень та наказів, і зараз ми не можемо їм надати навіть інформацію, коли буде сесія, як працюватиме райрада”, – наголосив представник “Нашої України”.

За його словами, в районі не організована і не проводиться робота громадських приймалень. За 5 місяців цього року близько 3 тис. виборців звернулись до районної ради із заявами. Водночас замість того, щоб розглядати і вирішувати ці проблеми, новообраний голова лише проводить “популістські зустрічі”, на яких особисто приймає скарги від мешканців району, але, знову ж таки, не знає, за словами В.ХОДАКОВСЬКОГО, що з ними далі робити.

У свою чергу депутат Олексій КОБЄЛЄВ (фракція БЮТ) заявив про ряд порушень Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”. Зокрема, за його словами, не сформовано постійних комісій райради, незважаючи на те, що депутати підготували і подали свої пропозиції; не розглянуто заяв партій і блоків щодо створення фракцій, “замість цього голова намагається “купити” депутатів, обіцяючи посади в раді та райдержадміністрації”. Крім цього, стверджує О.КОБЄЛЄВ, на сьогодні не підготовлено план роботи Деснянської райради на другий квартал поточного року та відсутній проект роботи райради на цей рік. На переконання представників БЮТ, проблема полягає у відсутності у Ю.ЗАХАРИЧЕВА вміння працювати колегіально над вирішенням проблем району. Після обрання головою Ю.ЗАХАРИЧЕВ не зробив ніяких реальних дій для початку спільної конструктивної роботи між усіма фракціями, заявив О.КОБЄЛЄВ.

“Ми вимагаємо від Президента зупинити питання щодо призначення голови державної районної адміністрації Юрія ЗАХАРИЧЕВА і дати вказівку провести перевірку фактів, які були викладені в листі до Президента”, - наголосив О.КОБЄЛЄВ.

Заради того, щоб розпочати в районі вирішення проблем, було оголошено про зустріч керівників фракцій райради, і на цій зустрічі прийнято рішення про підписання Угоди учасників коаліції демократичних сил Деснянського району, до якої ввійшли 4 із 6 обраних до райради політичних сил: “Наша Україна”, БЮТ, ПОРА-ПРП і “Громадський актив Києва” (не увійшли Блок Черновецького та Партія регіонів).

В.ХОДАКОВСЬКИЙ повідомив, що у четвер, 8 червня, депутати планують зібратися на сесію, провести її і розпочати вирішення питань району. “Хоче цього Юрій Юрієвич чи ні, але ми розпочнемо свою роботу. В нас іншого виходу нема”, - наголосив він. Крім цього, він зазначив, що депутати коаліції очікують від Ю.ЗАХАРИЧЕВА, що він добровільно піде з посади голови Деснянської райради.