Народний депутат з фракції "Наша Україна", засновник Інституту соціально-економічних стратегій Олексій КУЧЕРЕНКО сьогодні у Києві презентував Концепцію вдосконалення і розвитку системи державного управління в Україні, з якою днями ознайомить всіх представників парламенту.

Як передає кореспондент УНІАН, про це народний депутат як керівник авторського колективу, повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН, присвяченій презентації книги під назвою "Державне управління: плани і проекти економічного розвитку".

У роботі прес-конференції також взяли участь начальник Головного управління державної служби Тимофій МОТРЕНКО, заступник директора Науково-дослідного фінансового інституту при Міністерстві фінансів України Ірина ЗАПАТРІНА, завідуючий кафедри маркетингу Міжнародного Соломонового університету та професор кафедри інформаційної політики Національної академії державного управління при Президентові України Георгій ПОЧЕПЦОВ, які надавали допомогу у створенні книги.

Відео дня

О.КУЧЕРЕНКО зазначив, що в основу книги було покладено напрацьовану за часів його перебування на посаді голови Запорізької облдержадміністрації (2000 р.) Запорізьку регіональну програму. За його словами, презентована книга має формат науково-популярного видання і розглядає актуальні проблеми, які сьогодні існують в сучасній Україні. “Мова йде, в першу чергу, про те, що тут реально викладене наше бачення вирішення багатьох питань і проблем, які сьогодні існують в суспільстві”, - зазначив О.КУЧЕРЕНКО.

Він повідомив, що у книзі йдеться про реформування адміністративної системи управління в державі, реформування житлово-комунального господарства, а також про створення і втілення в життя інноваційної моделі розвитку України тощо.

Крім того, велика увага у виданні приділяється питанню формування парламентської коаліції. “Це базовий момент, якому в цій книзі приділяється дуже велика увага”, - наголосив народний депутат. “В основу коаліції - я повністю підтримую думку Президента - повинні бути закладені базові принципи розвитку України, а не схема координат, яка сьогодні існує“, - сказав О.КУЧЕРЕНКО. Він негативно ставиться до розподілу посад у владі за партійним принципом. “З цього стає зрозуміло, що в цих людей дійсно на першому плані – це портфелі, крісла, а не держані проблеми”, - наголосив О.КУЧЕРЕНКО.

Він повідомив, що сьогодні розіслав листи всім керівникам політичних сил, які є “потенційними коаліціянтами”, в якому закликав їх обов’язково передбачити у коаліційній угоді зобов’язання провести адміністративну реформу.

“Країна зараз перебуває в такому стані, коли є певна концепція адміністративної реформи, яка, на жаль, лишається тільки концепцією, є якісь ініціативи, але нема політичного центру проведення цієї системи реформування”, - сказав О.КУЧЕРЕНКО. На його думку, проведення адміністративної реформи має стати об’єднуючим питанням для депутатів всіх фракцій.

“Через два дні ця книга буде представлена практично усім новообраним народним депутатам, велика кількість яких вперше прийшли сьогодні до системи управління, і дуже хотілося б, щоб ми на одній мові з ними спілкувалися”, - зазначив О.КУЧЕРЕНКО. За його словами, планується також обговорення цієї концепції і з громадськістю.

У свою чергу, начальник Головного управління державної служби Т.МОТРЕНКО зазначив, що вважає книгу О.КУЧЕРЕНКА надзвичайно актуальною, оскільки Концепція адміністративної реформи, яка існує з 1998 р., на сьогодні втілена частково, фрагментарно. Представлена ж книга, на його погляд, є досить серйозним виданням з теорії проведення адміністративної реформи та формулює її мету, також містить достатньо матеріалу, щоб скорегувати все, що робилось до цього часу. Надзвичайно серйозно, за словами Т.МОТРЕНКО, у виданні представлено закордонний досвід проведення адміністративної реформи.