Мирослава СВИСТОВИЧ, яка вважає себе переможцем на виборах мера міста Ірпінь (Київська область), планує сьогодні на засіданні першої сесії Ірпінської міської ради скласти присягу і вступити на посаду міського голови всупереч діям своїх опонентів на виборах.

Як передає кореспондент УНІАН, про це М.СВИСТОВИЧ повідомила сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«На виборах я одержала більшість голосів, але вже більш як два місяці не можу приступити до виконання обов`язків мера Ірпеня. Вже пройшло більш як 35 судових засідань. Апеляційний суд Київської області визнав вибори міського голови законним, але зараз міський суд намагається відмінити рішення Апеляційного суду, яке не підлягає оскарженню», - сказала М.СВИСТОВИЧ.

Відео дня

За її словами, голова територіальної виборчої комісії Наталія ГАНАХ одразу після засідання Апеляційного суду Київської області 19 травня провела засідання ТВК, на якому відмінила всі рішення про визнання виборів дійсними і перемогу М.СВИСТОВИЧ. «Зараз ситуація в Ірпені є предметом кримінального переслідування, але правоохоронні органи міста абсолютно не реагують на дії голови ТВК, яка зараз переховується разом з печаткою і штампує фальсифіковані рішення комісії», - додала вона.

М.СВИСТОВИЧ також заявила, що «деякі непорядні представники Секретаріату Президента, прикриваючись іменем Президента, намагаються зірвати виборчий процес у місті». «Представник Секретаріату Петро ГРИНИК намагався переконати членів ТВК у тому, що вони не повинні допустити відкриття сесії міськради, оскільки Президент вважає, що сесії місцевих рад не повинні проходити в тих містах, де не обрані міські голови», - повідомила вона.

Як повідомляв УНІАН, 4 квітня територіальна виборча комісія міста Ірпінь ухвалила рішення про оголошення підсумків виборів Ірпінського міського голови і оголосила М.СВИСТОВИЧ переможцем виборів на посаду Ірпінського міського голови.

За інформацією голови комісії Наталії ГАНАХ, М.СВИСТОВИЧ випередила найближчого конкурента Олега БОНДАРЯ майже на 800 голосів.

Усього на посаду мера цього міста балотувалося 17 кандидатів.