З початку року співробітники прикордонного відомства України на різних ділянках кордону затримали 1 тис. 479 нелегальних мігрантів.

Про це УНІАН повідомили у прес-центрі Державної прикордонної служби України. Лише впродовж минулої доби співробітники Держприкордонслужби затримали 12 нелегальних мігрантів.

Зокрема, у приватному будинку Харкова оперативники Харківського прикордонного загону спільно зі співробітниками СБУ та МВС затримали трьох громадян Нігерії.

Відео дня

Неподалік словацького кордону прикордонний наряд застави „Ужгород” Чопського загону зупинив трьох нелегальних мігрантів із Молдови та їхнього провідника – місцевого жителя. Також прикордонники цієї ж застави у приватному обійсті села Соломонове виявили ще двох молдаван, які також мали наміри найближчим часом нелегально потрапити до Словаччини. Ще двоє їхніх співвітчизників, навпаки, прямували в Україну, щоправда з Білорусі. Затримав порушників прикордонний наряд застави „Добрянка” Чернігівського загону.

Також з підробленим паспортом громадянки Литви на українсько-польському кордоні було затримано росіянку. Переклеївши фото у документах, вона збиралася облаштуватися в одній з краї Євросоюзу.