Управління Міністерства внутрішніх справ у Харківській області продовжує установку камер відеоспостереження на вулицях та площах Харкова.

Про це повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації з посиланням на першого заступника начальника обласного УМВС Павла ЯНЕНКА. За його словами, на майдані Свободи та вулиці Сумській вже встановлені дванадцять таких камер.

Сигнал від них цілодобово записується в чергових частинах міліції. Відеокамери використовуються для спостереження за правопорядком і з`ясування обставин ДТП. Надалі систему відеоспостереження планується використовувати для пошуку крадених автомобілів.

Відео дня

До травня наступного року в Харкові планується встановити 317 відеокамер, що обійдеться в 4,5 млн. грн. Велику частину цієї суми виділила обласна рада. Решту коштів становлять спонсорські внески і гроші, що надійшли на спеціальний рахунок обласного УМВС.

Найближчим часом системи відеоспостереження планується розвернути на території Торгового центру біля станції метро “Академіка Барабашова”, на майдані Конституції, біля будівлі міської ради та на Московському проспекті, повідомив П.ЯНЕНКО.