Антимонопольний комітет України обіцяє розглянути вимоги абонентів UMC, - учасників акції протесту проти введення нового тарифного безлімітного пакета UMC.

Про це, як повідомили УНІАН у прес-службі молодіжного об’єднання „Молодь – надія України”, йшлося під час зустрічі в Антимонопольному комітеті.

Як зазначається в повідомленні, сьогодні відбулося пікетування Антимонопольного комітету України ошуканими компанією UMC абонентами. Серед учасників акції були представники молодіжного об’єднання „Молодь – надія України ”, на 2 телефонних номери якого надійшли СMС повідомлення про одностороннє переведення з пакета „UMC Безлімітний” на тарифний план «Безлімітний – 2006», який, на їхнє переконання, лише умовно можна назвати „безлімітним”, через ліміт у 1000 хвилин на вихідні дзвінки інших операторів зв’язку.

Відео дня

Учасників пікету було запрошено до будинку Антимонопольного комітету України на розмову з першим заступником голови Антимонопольного комітету України Юрієм КРАВЧЕНКОМ, який прийняв звернення МО „Молодь – надія України” від голови молодіжної організації Вадима ГЛАДЧУКА та пообіцяв надати відповідь в установлений законом термін.

Також в Антимонопольному комітеті України представникам групи ошуканих користувачів послуг компанії UMC порадили найближчим часом надати факти та докази про порушення компанією UMC законодавства про економічну конкуренцію. А враховуючи цивільно-правовий характер спору, Ю.КРАВЧЕНКО порадив абонентам звертатися до суду по захист своїх прав.

По завершенні зустрічі, перший заступник голови Антимонопольного комітету України Ю.КРАВЧЕНКО громадським активістам подарував книгу - довідник „Конкурентне законодавство України”, видану АМКУ.

Нагадаємо, що 31 травня ВО „Молодь – надія України” закликало громадян України бойкотувати послуги оператора мобільного зв’язку компанії UMC через перегляд умов договірних зобов’язань у зв’язку з переходом на новий тарифний пакет "UMC Безлімітний 2006" .

Як повідомляв УНІАН, за даними UMC, введення нового тарифного безлімітного пакета "UMC Безлімітний 2006" спрямоване на усунення субсидування одних абонентів іншими. Зокрема, в результаті аналізу рентабельності "оператор дійшов висновку, що невелика група користувачів безлімітних пакетів, по суті, кросс-субсидується за рахунок решти абонентів".

За даними компанії, витрати на обслуговування цих абонентів "істотно перевищують дохід, який вони приносять компанії". "У UMC вважають неправильною ситуацію, в якій більшість абонентів вимушена субсидувати відносно невелику кількість користувачів безлімітних пакетів. Саме тому було прийняте рішення про введення нового тарифного пакета «UMC Безлімітний 2006», - йдеться в коментарі.

На думку компанії, новий тарифний пакет створений з метою стимулювати дзвінки всередині мережі. UMC багато інвестує в розвиток інфраструктури, тому компанія зацікавлена в тому, щоб абоненти якомога активніше користувалися мережею оператора.