Органи міліції передадуть до суду справи про 15 членів партії “Братство”, які були затримані під час пікетування сесії Харківської міськради у середу, 31 травня.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у Центрі громадських зв’язків Управління МВС України в Харківській області, у ході акції активісти “Братства” “порушували громадський порядок, а також намагалися проникнути в приміщення міськвиконкому”. За словами представника ЦГЗ, на спроби міліції припинити безпорядки братчики “вчинили спротив”. 15 членів “Братства” були затримані міліцією на підставі статті 185 Кодексу про адміністративні правопорушення, повідомили в ЦГЗ.

Як повідомляв УНІАН, у середу в Харкові проходило масштабне пікетування сесії міської ради, у якому, за різними даними, брало участь від 3 до 5 тисяч представників різних політичних і громадських організацій. Частина з них проводили акцію на підтримку чи проти позиції депутатів, які розглядали протест прокурора щодо незаконності надання російській мові статусу регіональної, а також висловлювали свою позицію щодо політики будівництва у Харкові.

Відео дня

Водночас, як повідомили УНІАН у прес-службі харківського відділення “Братства”, у Харкові було заарештовано 40 представників “Братства”, - учасників акції протесту проти рішення про закриття торгівлі з кіосків у центрі міста. Згідно з повідомленням, затриманих звинуватили в тому, що акція була несанкціонованою.