Фонд держмайна України у вересні 2006 року виставить на продаж державний пакет акцій ВАТ “Харківський тракторний завод ім. С.Орджонікідзе”.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомляє прес-служба ФДМУ. За  інформацією прес-служби ФДМУ, на фондові торги буде виставлено держпакет у розмірі 27,62%  акцій ВАТ “ХТЗ”.

Коментуючи повідомлення, представник ХТЗ зазначив, що це вся державна доля акцій, яка залишилася від початку процесу приватизації провідного підприємства вітчизняного сільськогосподарського машинобудування. За його словами, успішний продаж пакету означатиме те, що ХТЗ “повністю перейде у приватні руки”.

Відео дня

Фахівець відмітив, що сьогодні контрольний пакет акцій ХТЗ належать комерційним структурам, підконтрольним харківському бізнесмену Олександру ЯРОСЛАВСЬКОМУ.

Говорячи про виробництво, співрозмовник агентства зазначив, що сьогодні ХТЗ має великий портфель замовлень з боку вітчизняних та іноземних споживачів і працює над виконанням відповідних контрактів. Останнім часом, сказав він, на підприємстві створено нові модифікації популярних моделей тракторів, до яких виявляють інтерес як українські, так і закордонні аграрії. Крім того, відмітив фахівець, з приходом нового керівництва на заводі розробляється широка програма стратегічного розвитку ХТЗ, окремі напрямки якої вже набувають практичного наповнення.

ДОВІДКА УНІАН. ВАТ “Харківський тракторний завод ім. Орджонікідзе” продовжує залишатися одним із найпотужніших спеціалізованих підприємств в Україні та СНД з виробництва серійних колісних та гусеничних сільськогосподарських тракторів загального призначення , орно-просапних та універсальних машин потужністю від 35 до 200 к.с., що агрегатуються з понад 250 найменуваннями сільськогосподарських знарядь виробництва України та Росії, а також іноземних фірм.