Компанія «Фомальгаут-Полімін» (ТМ POLIMIN) з 3-го кварталу 2006 року виходить на ринок сухих будівельних сумішей (СБС) Росії – міста-мільйонника Ростова-на-Дону, що сусідить з Донецькою областю. Про це повідомив директор департаменту продажів сумішей ТМ POLIMIN Сергій БУДНІКОВ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Як передає кореспондент УНІАН, за його словами новий завод компанії з виробництва СБС в м. Красний Лиман Донецької області став плацдармом для виходу до Росії. Зараз йде процес сертифікації продукції для російського ринку.

«Є сегменти (на російському ринку – УНІАН), де компанія «Фомальгаут-Полімін» могла б цікаво бути присутньою, - такі як клейові маси, системи теплоізоляції і системи для підлоги», - вважає С.БУДНІКОВ.

Відео дня

У Росії «Фомальгаут-Полімін» розвиватиме прямі продажі будівельним компаніям, а також здійснюватиме збут через торгові точки.

До кінця 2006 року компанія має намір довести експорт СБС в Росію не менше як до 5 тис. тонн.

«Масового досвіду продажів на території Росії до цього моменту у нас не було. З будівництвом заводу, який наближений до кордону з територією Росії, у нас повинен з`явитися цей досвід. Тому що з Києва, однозначно, вантажити (будівельні суміші – УНІАН) у зв`язку із зростаючими цінами і послугами ми були не в змозі», - повідомив генеральний директор групи компаній «Фомальгаут» Сергій ЄРШОВ.

На початковому етапі «Фомальгаут-Полімін» сподівається зайняти до 5% ринку Ростова-на-Дону. «У масштабах всієї Росії, де основними гравцями на регіональних ринках є місцеві виробники, ми вважатимемо успіхом, якщо займемо до 2008 р. Приблизно 1,5 % ринку, який зараз орієнтовно оцінюється в 2,6 млн. тонн», - заявив С.БУДНІКОВ.

Вслід за Ростовом-на-Дону компанія планує вийти на ринки регіонів, що є сусідами з Ростовською областю. Потенційно компанію цікавить вся європейська частина Росії.

Зараз продукція «Фомальгаут-Полімін» присутня на ринку Молдови, Придністров`я, країн Балтії (промислові підлоги) і Польщі.

У сфері інтересів компанії ринок всіх пострадянських країн.