Близько 3 тисяч представників різних політичних та громадських організацій пікетують приміщення Харківської міської ради. На майдані Конституції, де проходить санкціонована акція, зранку перекритий рух транспорту.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні в числі багатьох питань депутати мають розглянути  протест прокурора Харкова на рішення міської ради попереднього скликання, яким російській мові було надано статус регіональної. Свій протест прокурор обґрунтовує тим, що своїм рішенням депутати порушили Конституцію і закони України, а також перевищили свої повноваження.

На підтримку  російської мови виступають члени Комуністичної партії України, Прогресивної соціалістичної партії та Братства Дмитра КОРЧИНСЬКОГО, які тримають в руках відповідні гасла. На захист української мови організували свій пікет представники організації “Скеля українського народовладдя”, до яких приєдналися їхні прибічники.

Відео дня

Як стало відомо кореспонденту УНІАН, на підставі рішень депутатських комісій на сесію винесено проект ухвали про те, щоб відхилити протест прокурора щодо російської мови.

Значну частину пікетувальників становлять представники ПППУ, Партії регіонів, Асоціації забудовників Харкова та області, інші громадяни, які висловлюють протест проти непродуманої, на їхню думку, політики будівництва в регіоні, а також проти знесення кіосків.