У півфіналі чемпіонату  Європи з футболу серед молодіжних команд (U-21), який проходить у Португалії, за збірну команду України можуть зіграти щонайменше п’ять представників харківських клубів.

Як повідомив кореспонденту УНІАН заступник начальника управління з питань фізичної культури і спорту Харківської облдержадміністрації Геннадій КРУГОВИЙ, у попередній грі у вівторок з командою Данії, яку українці виграли з рахунком 2:1, у складі збірної України виступили п’ять футболістів з Харкова (ЯЦЕНКО, ОБЕРЕМКО, ФОМІН, ЧЕБЕРЯЧКО, МАКСИМОВ).

У цій грі відзначився нападник ФК “Металіст” Руслан ФОМІН, який забив перший гол у ворота суперника.

Відео дня

На думку Г.КРУГОВОГО, харків’яни зіграли добре, і всі вони також можуть вийти на поле 1 червня у грі з командою Сербії та Чорногорії.

“Наші футболісти продемонстрували змістовну гру, і я не бачу причин, щоб тренери не випустили їх на поєдинок у півфіналі”, - сказав Г.КРУГОВИЙ. За його словами, земляки можуть пишатися своїми футболістами, які гідно представляють спортивний Харків на міжнародній арені. “Участь наших спортсменів в іграх такого рангу, - зазначив фахівець, - зайвий раз свідчить про високий рівень харківської футбольної школи, яка традиційно делегує своїх представників у великий спорт”.

На шляху до півфіналу українці виграли у збірної Голландії з рахунком 2:1 і поступилися італійцям - тепер уже екс-чемпіонам (0:1).

В іншому півфіналі зустрінуться збірні Франції та Голландії.