Тарифи на опалювання у Харкові можуть зрости до 2 грн. 30 коп. за один квадратний метр житла.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації,

такі попередні розрахунки фахівців КП “Харківські теплові мережі”, які були проведені у зв`язку із збільшенням цін на природний газ. За прогнозами фахівців, для населених пунктів області опалювання може подорожчати від 1,66 до 3,06 грн.

Відео дня

Коментуючи  підсумки робочої зустрічі у НАК “Нафтогаз України” керівників обласних підприємств теплоенергетики з керівництвом національної енергетичної компанії, де розглядалися і питання заборгованості харківських підприємств перед НАКом, перший заступник голови облдержадміністрації Володимир БАБАЄВ зазначив, що в Харківській області один з найнижчих показників рівня оплати за газ, спожитий в опалювальний період 2005-2006 р. За словами віце-губернатора, основним боржником є КП “Харківські теплові мережі”. На сьогоднішній день сума боргу ХТМ становить 110 млн. грн. В.БАБАЄВ наголосив, що до початку опалювального сезону цю суму необхідно погасити. Інакше, зазначив він, область просто не отримає газ. В.БАБАЄВ також зазначив, що розплатитися з боргами можна буде тільки за допомогою залучення кредитних коштів.

Підсумком тригодинних переговорів у Києві стало підписання протоколу, у якому відображені питання, пов`язані з погашенням заборгованості.

За інформацією прес-служби, великі надії в області пов`язують із законом “Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу”, зокрема, тими його положеннями, які стосуються компенсації різниці у тарифах. За словами В.БАБАЄВА, підготовлено всі документи, які дозволять претендувати на погашення заборгованості підприємств області за газ в обсязі 400 млн. грн.

“Але це жодною мірою не стосується опалювального сезону 2006-2007, тобто борг у 110 мільйонів. “Харківські теплові мережі” повинні погасити до його початку”, - ще раз наголосив В.БАБАЄВ.