Команда “Локомотив” (Київ) виборола право наступного сезону грати у Суперлізі чемпіонату України з волейболу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив головний тренер команди Павло ВОРОНКОВ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, у 2004 році керівництво Південно-Західної залізниці, на базі якої існував клуб, прийняло рішення про розформування команди, оскільки воно було неспроможне надалі фінансувати команду.

Відео дня

Однак у березні 2005 року був переобраний склад Київської федерації волейболу, він вирішив поновити команду, і вже у серпні розпочалися тренування.

П.ВОРОНКОВ сказав, що в команду вдалося повернути більшість колишніх гравців, а також залучити перспективну молодь.

Тренер наголосив, що на початку сезону 2005-2006 років у Вищий лізі перед командою не ставилось завдання вийти у Суперлігу, однак протягом сезону команда була доукомплектована і в результаті важкого перегравання з другого місця Вищої ліги “Локомотив” вийшов до найсильнішого дивізіону українського волейбольного чемпіонату.

Тепер, за словами тренера, у наступному сезоні команда прагне не просто утриматись в Суперлізі, а й посісти одне з призових місць, що дозволить взяти участь у єврокубках.

П.ВОРОНКОВ додав, що зараз ведуться переговори з гравцями високого класу щодо їхнього можливого переходу до “Локомотива”.