Білоруська сторона розглядає можливість участі в будівництві чотиримісних літаків, спроектованих харківськими конструкторами.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, про це сказав радник Посольства Республіки Білорусь Василь ГУЩИК під час зустрічі з першим заступником начальника головного управління зовнішньоекономічних зв`язків та євроінтеграції ХОДА Михайлом КАМАСОЮ.

За прогнозами розробників літаків, при серійному виробництві вартість однієї машини становитиме 50-60 тис. дол.

Відео дня

У ході зустрічі обговорювалися питання розвитку двостороннього співробітництва. За словами В.ГУЩИКА, білоруська сторона зацікавлена в активізації співпраці з Харківщиною.

“Харківська область - давній і перевірений партнер, і ми зацікавлені в тому, щоб темпи зростання товарообігу нашої країни з цим регіоном перевищили темпи зростання загальноукраїнського товарообігу”, - сказав В.ГУЩИК.

У свою чергу, М.КАМАСА запропонував раднику Посольства наступного року провести у Харкові Національну виставку Республіки Білорусь, яку спочатку планувалося організувати в Донецьку.

ДОВІДКА. Харківська область поставляє до Білорусі в основному енергетичне обладнання та сільськогосподарську продукцію. У свою чергу, ця країна експортує в регіон трактори, вантажні машини і дорожню техніку.

Товарообіг між Республікою Білорусь і Харківщиною минулого року становив 84 млн. дол., між Білоруссю та Україною в цілому - 1,8 млрд. дол. Цього року планується збільшити загальний обіг до 2 млрд. дол.