Тендерна палата України має намір перевірити використання «Укравтодором» коштів державного бюджету при проведенні тендерних процедур із закупівлі послуг для будівництва доріг.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив перший віце-президент тендерної палати Антон ЯЦЕНКО.

За його словами, результати перевірок тендерної документації декількох регіональних «облавтодорів» свідчать про «не зовсім добрий стан справ» у галузі.

Відео дня

Як повідомила на прес-конференції віце-президент Тендерної палати Людмила КРАВЧЕНКО, за результатами перевірок використання бюджетних коштів при реконструкції автодороги «Київ-Одеса» громадська організація встановила, що Черкаське, Кіровоградське, Миколаївське і Одеське обласні управління автомобільних доріг уклали 111 договорів підряду без проведення торгів на загальну суму 3 млрд. 568 тис. грн.

А.ЯЦЕНКО відзначив, що до перевірок залучатимуться фахівці дорожньої галузі. Передбачається, що її результати буде оприлюднено в серпні.

Довідка УНІАН. Реконструкція дороги Київ-Одеса розпочалася в червні 2003 року.

На першому етапі (до червня 2004 року) будівельні роботи здійснювалися на кошти Південно-західної залізниці, яка інвестувала загалом близько 900 млн. грн. Фінансування проекту в 2004 році було частково здійснено за рахунок кредиту "Дойче Банку" у розмірі 480 млн. дол. Кредит надано на строк 10 років під 6,8% річних з відстроченням платежів на два роки. Всього на сьогодні в будівництво вкладено 2,8 млрд.грн. – 293 млн.грн. у 2002-2003гг., 2,528 млрд.грн. – в 2004г. (враховуючи кредит “Дойче Банку”).

Раніше заявлялося, що загальна вартість проекту дороги Київ-Одеса - 2 млрд. 700 млн. грн.