“Міжнародна амністія” виступає за реформування Організації Об’єднаних Націй, сказала сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова “Міжнародної амністії” в Україні Наталія ДУЛЬНЄВА.

Пояснюючи цю позицію, Н.ДУЛЬНЄВА зазначила, що Рада безпеки ООН не притягує до відповідальності країни, які найбільше порушують права людини.

“ООН також не бажала розслідувати кричущі факти корупції у рамках програми “Нафта в обмін на продукти”. Це було найжахливішим моментом в цій програмі”, - наголосила вона.

Відео дня

Крім того, за інформацією голови “Міжнародної амністії” в Україні, ООН за 5 років не виконала жодного пункту програми “Цілі розвитку тисячоліття”, прийнятої у 2000 році, а міжнародні фінансові інститути і глобальні транснаціональні корпорації відмовилися вирішувати проблеми несправедливої торгівлі, розподілу фінансової допомоги і списання боргів з країн.

“Керівництво ООН приймало ряд ініціатив, які проголошувалися, які всіма віталися, проте коли у вересні відбувся Всесвітній саміт ООН, ми, правозахисні організації, побачили практичну відсутність результатів цього саміту, на який було витрачено стільки коштів, куди приїхали стільки дипломатів, і де вони стільки багато говорили. І ми бачимо, що політика вузьких національних інтересів і надалі домінує над багатосторонніми тенденціями”, - підкреслила Н.ДУЛЬНЄВА.