Харківське міське управляння освіти має намір оскаржити в суді поновлення Володимира ЛУШНИЦЬКОГО на посаді вчителя історії у 152-й гімназії.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської міської ради, про це заявила начальник управляння освіти Ольга ДЕМЕНКО. За її словами, В.ЛУШНИЦЬКОГО не лише поновлено на посаді, але управлінню освіти доведеться сплатити йому заробітну плату за той час, коли він був відсутній на роботі.

«Але запевняю вас, що це надзвичайно суперечливе питання, чи буде ЛУШНИЦЬКИЙ працювати вчителем історії. Ми продовжуватимемо судитися, тому що вважаємо, що такі люди не мають права працювати з дітьми», - скзала О.ДЕМЕНКО.

Відео дня

Прес-служба нагадує, що 8 грудня 2005 р. в Харківській гімназії №152 під час уроку історії між учителем В.ЛУШНИЦЬКИМ та учнем 8-го класу виник інцидент. Тоді один з учнів зняв на камеру мобільного телефону той момент, коли вчитель ударив рукою по голові його однокласника. Для перевірки фактів була створена комісія, яка встановила, що вчитель дійсно застосував фізичну силу до учня. Тому в березні 2006 року В.ЛУШНИЦЬКОГО було звільнено з роботи.

18 травня рішенням Ленінського районного суду м. Харкова  В.ЛУШНИЦЬКОГО було поновлено на посаді вчителя. За висновком суду, для цього були законні підстави, оскільки на момент звільнення вчитель 152-й гімназії був зареєстрований кандидатом у народні депутати. За законом, звільняти кандидата з посади під час виборчої кампанії заборонено. Тому зараз вже депутата міської ради В.ЛУШНИЦЬКО поновили на посаді вчителя історії.

Як повідомляв УНІАН, сюжет про інцидент у Харківській гімназії №152 у грудні обійшов  українські телеканали і викликав великий резонанс у суспільстві. У численних публікаціях і коментарях у пресі, зокрема, стверджувалося, в тому числі очевидцями і колишніми випускниками гімназії, що В.ЛУШНИЦЬКИЙ неодноразово застосовував фізичну силу до учнів і раніше. Харківський обком Комуністичної партії України став на захист члена своєї організації, заявивши, що таким чином у Харкові, на етапі виборів, розгорнута кампанія з дискредитації комуніста і депутата від КПУ.