Всеукраїнське молодіжне об`єднання «Молодь – надія України» спільно з громадським комітетом «Громадянський опір України» проведуть 25 травня пікетування першої сесії Верховної Ради 5-го скликання з вимогою скасувати підвищення цін на газ, електроенергію, телефонні послуги та залізничні квитки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив лідер ВМО «Молодь – надія України» Вадим ГЛАДЧУК сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Наші організації занепокоєні відсутністю реакції Президента на вимогу скасувати підвищення цін. Українці не можуть платити за новими цінами. Нелегітимний уряд приймає нелегітимні постанови з подачі Віктора ЮЩЕНКА, тому що він (В.ЮЩЕНКО - УНІАН) ветував закон, прийнятий попереднім складом парламенту, про введення мораторію на підвищення цін», - сказав В.ГЛАДЧУК.

Відео дня

Він також повідомив, що має в своєму розпорядженні інформацію про плановане підвищення цін на хліб у Києві на 50%. «Столичне телебачення готує людей до цього і проводить PR-кампанію, що в Києві хліб виробляти невигідно», - пояснив лідер організації.

За словами В.ГЛАДЧУКА, ВМО «Молодь – надія України» також планує 24 травня вручити «Президенту В.ЮЩЕНКУ помаранчеві личаки». «Ми повісимо ці личаки на табличці «Президент України», а якщо нас туди не пустять, то прив`яжемо їх до металевої огорожі на вулиці Банківській. Він (В.ЮЩЕНКО - УНІАН) через свою антинародну політику не має права балотуватися на другий термін», - додав В.ГЛАДЧУК.

Довідка УНІАН. 1 травня набули чинності рішення Національної комісії регулювання електроенергетики від 30 березня про підвищення на 25% тарифів на газ та електроенергію для населення.

11 травня Кабінет Міністрів України затвердив підвищення на 50% з 1 червня тарифів на пасажирські перевезення у поїздах далекого сполучення.

З 11 травня ВМО “Молодь – надія України” і ГК “Громадянський опір України” пікетують Секретаріат Президента з вимогою не підвищувати ціни на газ, електроенергію, телефонний зв`язок і залізничні квитки.