Харківська влада не виключає того, що наступного опалювального сезону можуть в кілька разів зрости тарифи на теплову енергію в регіоні.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, таку думку висловив губернатор Арсен АВАКОВ в ході обговорення на колегії облдержадміністрації підсумків опалювального сезону і перспектив роботи в наступному періоді.

На думку голови облдержадміністрації, ціна на газ стане одним з найвирішальніших чинників при підготовці підприємств і житлово-комунального господарства області до зими.

Відео дня

“Нам нікуди не подітися від проблем. При нинішньому зростанні ціни на газ собівартість виробництва теплової енергії і гарячої води різко підвищується. Причому, підвищується в рази, як би це шокуюче не звучало. Моя позиція співзвучна з позицією Олександра КРИВЦОВА (заступника мера Харкова – УНІАН) стосовно того, що держава повинна значною мірою взяти на себе компенсаторні функції й захистити суспільство від того шоку, який виникне при переході на європейські газові ціни”, - сказав А.АВАКОВ.

Керівник області висловив надію, що уряд України найближчим часом розгляне такі компенсаторні функції, й повідомив, що обласна адміністрація вже внесла низку пропозицій для рішення даної проблеми.

Як повідомив А.АВАКОВ, найближчими днями його перший заступник Володимир БАБАЄВ виїде разом з групою фахівців до Києва, де з представниками компаній “Нафтогаз України” та “Газтепло” буде проведено роботу з підготовки до наступного опалювального сезону.