Харківський тракторний завод планує нарощувати поставки своєї продукції до Казахстану.

Про це повідомив кореспонденту УНІАН заступник директора Торгового дому ВАТ “ХТЗ” Юрій МІСЕВРА, коментуючи результати участі заводу в 1-й Міжнародній виставці обладнання і техніки для сільського господарства “Агрітек Алмати 2006”, яка нещодавно пройшла у місті Алмати в Казахстані.

“Казахстан є привабливим для нас ринком, і це ще раз підтвердив інтерес, який був виявлений до нашої техніки з боку аграріїв цієї середньоазіатської країни”, - сказав Ю.МІСЕВРА. За його словами, на виставку завод представив дві моделі тракторів: гусеничний ХТЗ-181та колісний ХТЗ-17222, випуск яких останнім часом налагоджено на підприємстві.

Відео дня

 

Фахівець зазначив, що саме ці потужні машини найбільше підходять для специфічних сільськогосподарських технологій Казахстану. Аграріям північних областей запропоновано гусеничний трактор загального призначення ХТЗ-181з двигуном російського виробництва ЯМЗ-238КМ2-3 потужністю 190 к.с. Для сільгосптоваровиробників південних областей країни, враховуючи особливості грунтів цього регіону, продуктивною може бути модель ХТЗ-17222 з двигуном ЯМЗ-236НК потужністю 190 к.с., відмітив Ю.МІСЕВРА.

Він повідомив, що керівництво ХТЗ планує розширювати дилерську мережу в Казахстані, зокрема, створить заводські представництва у тих областях, де вони ще відсутні. Представники ХТЗ постійно вивчають потреби замовників у запчастинах, сервісному обслуговуванні та новітніх моделях машин і спільно шукають зручні та вигідні схеми фінансування закупівлі заводської техніки, сказав співрозмовник агентства.

За словами Ю.МІСЕВРИ, сьогодні на полях Казахстану успішно працює раніше поставлена туди техніка ХТЗ. Зокрема, це колісні та гусеничні трактори ХТЗ-150-05-07, Т-150-05-08, Т-150-05-09, ХТЗ-150К-09, ХТЗ-16331, ХТЗ-181, ХТЗ-17221, фронтальні навантажувачі Т-156. Заявки, які нині надходять від аграріїв цієї країни, підкреслив фахівець, переконують у правильності вибраної керівництвом ХТЗ стратегії інтенсивного освоєння середньоазійського ринку.