Старший науковий співробітник Інституту соціології Ірина БЕКЕШКІНА вважає, що в Україні необхідно вносити зміни до законодавства про вибори міських голів, що стосуються введення норми закону про проведення виборів мерів міст у два тури.

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку І.БЕКЕШКІНА висловила на прес-конференції в Києві.

«Як показує практика, у виборах мерів бере участь багато кандидатів. Тоді голоси розпорошуються між усіма учасниками виборів, і мером може стати малоавторитетний кандидат, що одержав підтримку 20% виборців», - сказала І.БЕКЕШКІНА.

Відео дня

Соціолог також вважає, що така норма закону має бути введена «незалежно від явки виборців». І.БЕКЕШКІНА наголосила, що для введення голосування в два тури необхідно відмінити норму закону про визнання переможцем виборів кандидата, який одержав підтримку 50% виборців, що прийшли на виборчі дільниці.

Як повідомляв УНІАН, на виборах 26 березня 2006 р. на посаду Харківського міського голови балотувалося 28 осіб. Перемогу здобув представник Партії регіонів Михайло ДОБКІН, який набрав майже вдвічі більше голосів виборців, ніж його найближчий суперник – попередній мер Володимир ШУМІЛКІН.