Прокуратура Харківської області з’ясовує винних у тому, що при проведенні процедури банкрутства одного місцевого товариства з обмеженою відповідальністю державі було нанесено збиток на суму 91 млн. грн.

Як повідомив кореспонденту УНІААН начальник відділу захисту майнових, інших особистих прав

і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Харківської області Валерій ЛЯЛЮК, порушення були виявлені у ході перевірки додержання вимог Закону України  “Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом” у діяльності Державної податкової адміністрації в Харківській області та Північно-Східного територіального управління Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України.

Відео дня

За інформацією В.ЛЯЛЮКА, перевіркою діяльності державної податкової інспекції у Червонозаводському районі м. Харкова встановлено, що за умов донарахування податкових зобов’язань, у тому числі ПДВ до бюджету, одному з ТОВ у сумі понад 91 млн. грн. посадовими особами цієї інспекції при проведенні процедури банкрутства товариства не було вжито заходів щодо стягнення з нього  цієї суми. Тим самим державі завдано збитків на вказану суму. За цим фактом проводиться перевірка щодо законності дій посадових осіб ДПІ.    

В.ЛЯЛЮК повідомив, що в цілому за результатами перевірок з питань законності відшкодування з держбюджету ПДВ протягом 2005 р. лише прокуратурою області порушено 15 кримінальних справ, внесено 25 приписів, 2 подання. До відповідальності притягнуто 9 посадових осіб. В інтересах держави до господарського суду Харківської області подано 4 позови.