Харківська обласна рада на своїй другій сесії нового, 5 скликання, яка відбудеться 3 червня, розгляне питання про надання російській мові статусу регіональної. Крім того, на цій сесії депутати заслухають звіт голови Харківської облдержадміністрації Арсена АВАКОВА про роботу та соціально-економічну ситуацію в області.

Як передає кореспондент УНІАН, розпорядження про проведення сесії підписав новий голова Харківської облради Василь САЛИГІН. За внесення до порядку денного цих питань проголосували депутати обласної ради нового скликання на першій сесії.

Щодо звіту А.АВАКОВА, голова облради В.САЛИГІН раніше зазначав у коментарях журналістам, що від того, як оцінять звіт депутати, залежатиме те, залишиться губернатор на цій посаді чи ні.

Відео дня

Питання про статус російської мови було внесено за пропозицією депутатів від Партії регіонів.

Як повідомляв УНІАН, 6 березня ц.р. депутати Харківської міської ради ухвалили рішення про надання російській мові статусу регіональної у місті Харкові. Це рішення викликало протести з боку обласних партійних та громадських організацій національно-демократичного спрямування. 11 травня прокурор Харкова опротестував це рішення як таке, що суперечить Конституції та законам України і не входить до компетенції депутатів міських рад.

В цілому депутати на другій сесії облради розглянуть 10 питань. Зокрема, має бути затверджено регламент обласної ради, склад постійних комісій, звіт про виконання обласного бюджету за

2005 р., положення про постійні комісії та про президію обласної ради, план роботи обласної ради  на червень-грудень 2006 р., а також обрано повноважного представника Харківської облради в Українській асоціації  місцевих та регіональних влад.