Оперою Дж. Верді “Аїда” в Харківському академічному театрі опери та балету ім. М.Лисенка сьогодні відкривається 10-й ювілейний фестиваль класичної музики “Харків мистецький”.

Як повідомили кореспонденту УНІАН в управлінні культури, до програми фестивалю увійдуть різноманітні музичні акції – оперні та балетні вистави, концерти-бенефіси, ювілеї, концертні звіти.

Зокрема, глядачі можуть побачити оперу Левка КОЛОДУБА “Поет”, відвідати ювілейні вечори  композитора Володимира ЗОЛОТУХІНА, співака Миколи КОВАЛЯ,  клас-концерт випускників Національної музичної академії України вокального класу Євгенії МІРОШНИЧЕНКО, а також концерти за участю провідних співаків харківської опери та митців з інших міст України, Росії, диригента з Америки Адріана БРИТТАНА.

Відео дня

За традицією програма фестивалю “Харків мистецький” включає не лише вистави й концерти. 12 травня у галереї “Маестро” відкриється виставка театральних художників Харкова Надії ШВЕЦЬ, Георгія БАТІЯ, Тетяни ВЕДМІДЬ, а також Тетяни ПАСІЧНИК, Володимира КРАВЦЯ, Владислава СКИПЕНКА.

Закриється фестиваль 2 червня прем`єрою опери Дж. Верді “Набукко”, показаної наприкінці минулого року в Німеччині. Для харківських глядачів нова постановка стане сюрпризом - вона ніколи не виконувалася в цьому місті.