Головним режисером Харківського державного академічного українського драматичного театру ім. Т.Шевченка призначено Степана ПАСІЧНИКА.

Про це повідомила кореспонденту УНІАН директор театру Маргарита САКАЯН. Ця посада тривалий час залишалася вакантною після того, як минулого року з театру пішов його генеральний директор і художній керівник Андрій ЖОЛДАК. За словами М.САКАЯН, у неї не було сумнівів при призначенні С.ПАСІЧНИКА – він давно працює в театрі актором і режисером, сформувався тут як митець і має риси, які завжди були притаманні шевченківцям: висока фаховість, тяжіння до експерименту і новаторства.

Першою режисерською роботою С.ПАСІЧНИКА в театрі Шевченка була вистава “Таємниця” за оповіданнями В.Винниченка (1991 р.). Потім ним були поставлені “Маклена Граса” М.Куліша, “Хто п’є шампанське?” за твором Юліу Едліса, а також “Адвокат Мартіян” Лесі Українки, “Кирпатий Мефістофель” за романом В.Винниченка, “Негода” за твором Августа Стрінберга. Ці вистави шли на всіх трьох – головній, малій та експериментальній – сценах театру.

Відео дня

У нинішньому театральному сезоні С.ПАСІЧНИК планує розпочати репетиції вистави з робочою назвою “Санта Клаус – то є хто?” за твором французьких авторів. Режисер також здійснив низку постановок в інших театрах України. Колектив шевченківців з виставами С.ПАСІЧНИКА брав участь в міжнародних театральних фестивалях.

“Це талановита, творча людина, і колектив театру підтримав мій вибір”, - сказала М.САКАЯН. Посада ж художнього керівника, зазначила вона, і надалі залишається вакантною в театрі Шевченка.

ДОВІДКА. Степан ПАСІЧНИК народився у Харкові. Закінчив акторське відділення Харківського інституту мистецтв ім. І.Котляревського. З того часу працює в театрі ім. Т. Шевченка. 1999 року закінчив режисерське відділення інституту мистецтв і сьогодні викладає у цьому вузі.