В Україні з 2007 року на базі Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К.Карпенка-Карого проводитиметься новий міжнародний фестиваль театральних шкіл «Натхнення».

Про це повідомив ректор Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К.Карпенка-Карого Олексій БЕЗГІН сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Орієнтовно цей фестиваль може відбутися наприкінці вересня або початку жовтня», - сказав О.БЕЗГІН.

Відео дня

Ректор університету також повідомив, що до участі у фестивалі запрошуватимуться всі українські театральні школи без обмежень і фінансових внесків. «Дуже непогано зарекомендували себе Харківська і Львівська театральні школи. Але це не означає, що не запрошуватимуться й інші школи, які є в Україні, у тому числі і школа Університету культури і мистецтв», - додав він.

Разом з тим, О.БЕЗГІН уточнив, що з часом умови участі у фестивалі ставатимуть жосткішими.

Довідка УНІАН. Київський державний інститут театрального мистецтва імені І.К.Карпенка-Карого 18 квітня 2003 року перейменовано в Київський державний університет театру, кіно і телебачення імені І.К.Карпенка-Карого. У січні 2004 року він одержав статус національного університету.