15:00.  В Інформаційному агентстві УНІАН відбудеться прес-конференція лідерів Громадського Комітету захисту прав селян України Миколи Бойка та Олега Шеремета у зв’язку із початком безстрокової акції «Системні зловживання влади та правоохоронних органів в земельному питанні в Бориспільському районі».

11 травня 2006 року за підтримки Громадського Комітету захисту прав селян України розпочнеться безстрокове пікетування Секретаріату Президента, Кабінету Міністрів та Генеральної Прокуратури селянами Бориспільського району у зв’язку із зловживаннями державних службовців окремих правоохоронних органів та бездіяльності органів державної влади Бориспільського району.

Безстрокова акція «Системні зловживання влади та правоохоронних органів в земельному питанні в Бориспільському районі» розпочнеться з пікетування Секретаріату Президента України 11 травня о 10:00. Під час пікетування до президентського Секретаріату буде передано звернення жителів сіл Бориспільського району (Велика Олександрівна, Мала Олександрівна, Чубинське, Гора, Щасливе), які є власниками земельних паїв, і просять Віктора Ющенка, як гаранта Конституції України, забезпечити їх конституційні права на власність, та негайно втрутитися в ситуацію, яка полягає в системній бездіяльності Бориспільської районної влади і зловживаннях державних службовців районної міліції та прокуратури.

Відео дня

Для бориспільських селян Президент України Віктор Андрійович Ющенко є останньою надією на повернення своєї землі, право власності на яку порушено як районними чиновниками,  так і правоохоронними органами.

З березня 2001 року впродовж 5 років громадяни не можуть отримати державні акти на право приватної власності на земельну ділянку.

На підставі рішення XV сесії 23 скликання Великоолександрівської сільської ради від 23 березня 2001 року 95 громадян мали отримати державні акти на право приватної власності на землю серії ІП-КВ № 040…, але ці акти громадянами особисто отримані не були.

Результатом різного роду маніпуляцій стало те, що з березня 2006 року   державні акти громадян на право приватної власності на земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства серії ЯГ №159… були   отримані   невідомою   особою   за   підробленими   (сфабрикованими) довіреностями.

Неодноразові звернення до правоохоронних органів не дали жодних результатів, що дає підстави вважати, що в межах Бориспільського району діє добре організована злочинна структура.

Верховна рада України 9 лютого 2006 року прийняла закон «Про внесення змін до Земельного кодексу України», яким передбачено, що будь-які угоди на відчуження земельних паїв є недійсними з моменту їх укладення. Цим Законом прокуратуру зобов’язали забезпечити організацію перевірок та вжити відповідних заходів реагування.

Проте, Бориспільська міжрайонна прокуратура реагує з точністю до навпаки і видає припис голові райдержадміністрації про заборону на видачу Державних актів громадянам. Одночасно начальник слідчого відділу Бориспільської міліції, вилучивши 15 Державних актів, під час розслідування впродовж двох місяців не повертає їх власникам.

Громадський Комітет захисту прав селян України звертається до Президента України та Генерального прокурора із запитанням: Де Закон? Де правда? І хто за цим стоїть?