Новообраний Харківський міський голова Михайло ДОБКІН отримав нагороду «За обов’язок і честь», яку йому вручив російський генерал Валентин ВАРЄННІКОВ.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської міськради, нагороду було вручено у Харкові під час зустрічі М.ДОБКІНА з ветераном Великої Вітчизняної війни, Героєм Радянського Союзу, генералом армії, депутатом Державної Думи РФ В.ВАРЄННІКОВИМ, який нині головує у правлінні Російської асоціації Героїв Радянського Союзу, Героїв Росії та кавалерів ордена Слави трьох ступенів.

«Ми впевнені, що під вашим керівництвом Харків не лише зміцнить свої славні традиції, але і значно їх примножить», - сказав В.ВАРЄННІКОВ.

Відео дня

 

Прес-служба міськради повідомляє, що В.ВАРЄННІКОВ воював на Сталінградському фронті, брав участь у боях за Лівобережну Україну, особливо відзначився у боях під Ізюмом і Балаклеєю, форсував Дніпро. Бував генерал і у Харкові.

В.ВАРЄННІКОВ брав участь у знаменитій операції «Багратіон», визволяв Польщу. Брав безпосередню участь у Берлінській операції. 2 травня 1945 р. був у будівлі Рейхстагу в Берліні. Він є учасником параду на Красній площі у Москві, був начальником почесної варти, що супроводжувала Прапор Перемоги з Берліна. Після війни служив у Німеччині, Київському військовому окрузі, Заполяр’ї, Прикарпатті. Був першим заступником начальника Генерального штабу Збройних Сил СРСР. В.ВАРЄННІКОВ 5 років керував представництвом Міністерства оборони СРСР в Афганістані.

У квітні 2006 року М.ДОБКІН отримав нагороди від патріарха Російської православної церкви Алєксія II та предстоятеля УПЦ Московського патріархату митрополита Володимира (САБОДАНА).