У 2005 року в рамках міжнародного проекту “Театр і культура цивілізацій” (м.Сіная, Румунія) Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. І.К.Карпенка-Карого був визнаний найкращою європейською театральною школою  і отримав право представляти Європу на “Всесвітньому фестивалі драматичних шкіл” на Філіппінах.

“Всесвітній фестиваль драматичних шкіл” організований кафедрою UNESCO-ITI “Театр для всіх”. Крім фестивалю драматичних шкіл, цей міжнародний проект включає “Шоу світу” та “Всесвітню конференцію керівників драматичних шкіл”.

Фестиваль проходитиме з 16 до 30 травня 2006 року на Філіппінах (м.Маніла).

Відео дня

У фестивалі братимуть участь театральні школи США, Індії, Філіппін, Перу, Мексики, Південної Африки, Ірану, Китаю, Японії, Румунії.

В рамках театрального фестивалю заплановано:

– демонстраційні семінари провідних представників театральних шкіл Росії, Японії та США;

– відео-презентації театральних шкіл – учасників фестивалю;

– Четверта Всесвітня конференція директорів драматичних шкіл;

– театральні вистави учасників фестивалю.

Київський національний університет театру, кіно та телебачення ім.І.К.Карпенка-Карого представлятиме на фестивалі дві театральні роботи 3-го акторського курсу: “Тартюфф” Мольєра та “Урок” Є.Йонеско. Режисер-постановник та художній керівник курсу – Ю.Висоцький.

“Всесвітній фестиваль драматичних шкіл” – одна з найбільш визначних подій у театральному житті світової спільноти. Участь у цьому фестивалі дасть змогу презентувати досягнення української драматичної школи, сприятиме обміну досвідом з іншими театральними школами, що братимуть участь у фестивалі.

Олексій Ігоревич Безгін, ректор, кандидат мистецтвознавства, професор, заслужений діяч мистецтв України:

“В першу чергу, ми очікуємо на перемогу на цьому фестивалі. Звичайно ж, сподіваємося, що відбудеться знайомство з багатьма провідними театральними школами світу, буде можливість поспілкуватися з керівниками цих шкіл, подивитися на їхні можливості.

По-друге, планується конференція ректорів театральних шкіл всього світу. Я думаю, що вдасться виробити подальший розвиток і налагодити співпрацю між театральними школами. Для наших молодих акторів участь у такому фестивалі матиме подальший вплив і на їхню долю, і на їхню спроможність, і додасть впевненості у власних силах”.

Юрій Пилипович Висоцький, завідувач другої кафедри акторського мистецтва та режисури драми, декан факультету театрального мистецтва, професор, заслужений діяч мистецтв України, художній керівник акторського курсу:

“Наші учні мають рідкісну можливість побачити театральні школи і майстерні з усіх континентів! Крім того, ми маємо змогу побачити, як розвивається театральна освіта, в якому напрямку рухається світ театру, познайомитись з тими, хто визначатиме його обличчя в ХХІ столітті. Це з одного боку. А з другого – зрозуміти величезні досягнення нашої театральної школи, які дозволили їй посісти перше місце серед європейських театральних шкіл і представляти Європу на Всесвітньому фестивалі”.

Олег Терновий, студент 3-го курсу:

“Я очікую гарної цікавої подорожі, нових знайомств як з новими людьми, так і з іншими школами і добре, вдало показати свої роботи. Мені цікаво, як сприймуть нашу школу, нашу мову. Я чекаю пригод”.

Додаткову інформацію та фотографії Ви можете отримати у нижчезазначених контактних осіб:

Яремчук Світлана  (067) 393 35 37

Ліннік Наталія (044) 235 14 39,  (044) 496 09 012,  (066) 156 71 01

 info@cts-studio.com