Держава не виконує своїх зобов`язань щодо фінансування будівництва харківського метрополітену, і це може призвести до кризи.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської міськради, про це на робочій нараді заявив начальник дирекції будівництва метрополітену Анатолій КРАВЧУК. За його словами, цього року на продовження будівництва харківського метрополітену передбачено 21 млн. грн. з міського бюджету плюс субвенція з державного бюджету у розмірі 50 млн. грн.

 

Відео дня

“З міських коштів вже освоєно 19 млн. грн., а ситуація з державним бюджетом дуже складна”, - сказав А.КРАВЧУК. За його словами, Кабінетом Міністрів України ще не затверджено порядок фінансування субвенції, хоча графік надходження коштів було розроблено. “Ми вже у березні-квітні повинні були одержати близько 4 млн. грн. з держбюджету”, - зазначив керівник.

За словами А.КРАВЧУКА, питання про призупинення будівництва метрополітену поки що не стоїть. «Але якщо ще протягом місяця ця проблема не буде вирішена на державному рівні, то кризи не минути», - сказав він. А.КРАВЧУК звернувся до міського голови Михайла ДОБКІНА з проханням, щоб ті 2 млн. грн. міських коштів, які за графіком будівництва метро повинні бути використані лише у листопаді, були виділені у травні.

Новий мер відзначив, що ситуація ускладнюється тим, що старої Верховної Ради вже нема, а нова ще не сформована. «Необхідно зустрічатися з тими людьми у Києві, які відповідають за програму будівництва метрополітену в Україні, і знаходити рішення, щоб не зупиняти будівництво. Необхідно робити все можливе, щоб у наступному році у призначений термін станція «Олексіївська» була введена в експлуатацію», - сказав міський голова.