Голова Харківської обласної державної адміністрації Арсен АВАКОВ підписав розпорядження про виділення коштів на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, яка склалася внаслідок зсувних процесів в місті Куп’янську. Про це повідомляє прес-служба Харківської ОДА.

З виділених коштів 30 тисяч гривень будуть направлено на проведення геологорозвідувальних робіт в зоні активізації зсувів, решта 300 тис. грн. - на відселення жителів з небезпечної зони.

Вказані кошти виділені з резервного фонду обласного бюджету.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у квітні в Куп’янську Харківської області, де останнім часом спостерігались зсуви землі, під загрозою руйнування опинилися 103 будинки.

На засіданні комісії з надзвичайних ситуацій 20 квітня повідомлялося, що місцева влада займається відселенням людей з 10 будинків, які знаходяться у зоні ризику, а спеціалісти досліджують ситуацію. Члени комісії дійшли висновку, що всі комунальні служби і співробітники МНС оперативно відреагували на появу зсуву. Голова облдержадміністрації Арсен АВАКОВ повідомив, що керівництво області звернеться до Кабінету Міністрів України з проханням розглянути питання про виділення необхідних коштів.