9 - 11 травня 2006 р.  у м. Києві в приміщенні Міжнародного центру культури і мистецтв (вул. Інститутська, 1) відбудеться ХХІІ Міжнародний Конгрес Родини  „Родина – спільнота любові”.

Проведення Конгресу ініційовано Фундацією „Родина – майбутнє завтрашнього дня“ (Бельгія) та Митрополичою Комісією у справах сім’ї Української Греко-Католицької Церкви, які впродовж  останніх років спрямовують свою діяльність на зміцнення інституції сім’ї в Україні, пропагування сімейних цінностей та налагодження співпраці з державними та громадськими організаціями у цих напрямках.

 Проводитиметься Конгрес за підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту.  

Відео дня

 ХХІІ Міжнародний Конгрес родин у м. Києві є продовженням Конгресів Родин, які з 80-х років ХХ століття відбуваються в усьому світі. Метою цих конгресів є обговорення та спільний пошук шляхів вирішення проблем, пов’язаних із родиною та подружжям у світлі християнських цінностей, обмін досвідом як між окремими особами, так і між організаціями, які працюють для розвитку родини. Адже здорова і щаслива сім’я є основою здорового суспільства, народу, нації, тому турбота про родину та намагання покращити її становище є одним із пріоритетних завдань будь-якої держави.

 Мета Конгресу: обговорення та пошук шляхів вирішення питань, пов’язаних із сім’єю, її місцем і роллю у суспільстві. Проблематика Конгресу зосереджується довкола стану сім’ї в Україні.

 Цілі Конгресу:

• представити на державному рівні християнський погляд на подружжя і сім`ю та їх важливість у процесі побудови здорового суспільства;

• проаналізувати становище сім’ї в Україні на сучасному етапі та ознайомити світову громадськість із напрямами державної сімейної політики в Україні;

• ознайомитися зі світовим досвідом у вирішенні проблем сім’ї;

• об’єднати зусилля релігійних і громадських організацій, державних органів і установ, які працюють в напрямі підтримки сім’ї;

• виробити спільну програму дій, спрямованих на зміцнення інституту сім’ї в Україні.

 У Конгресі братимуть участь представники всіх традиційних християнських Церков, юдеїв і мусульман, представники органів державної влади, громадських організацій, делегатів з інших країн та всіх, кому не байдужа доля сучасної сім’ї в Україні – всього близько 1500 осіб.

 4 травня 2006 року о 12.00 в приміщенні УНІАН відбудеться прес-конференція організаторів ХХІІ Міжнародного конгресу родини “Родина – спільнота любові”.

 У прес-конференції візьмуть участь – голова оргкомітету Конгресу Лілія Проців, президент фундації “Родина – надія на майбутнє” (Бельгія) Ельжбета Друцка Любецька де Сежурне, віце-перзидент Іоланта Біспінг-Мічельська заступник Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Тетяна Кондратюк, директор департаменту з питань сім’ї Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту Ельза Лещенко, офіційний речник глави УГКЦ Блаженнішого Любомира кардинала Гузара - о. Ігор Яців, керівник програми “Радість дитинства – вільні рухи” Міжнародного благодійного фонду “Україна 3000” Олена Філон.

 Під час роботи Конгресу  9 - 11 травня з доповідями виступатимуть фахівці у галузях соціології, психології, медицини, філософії, політології, журналісти, представники традиційних християнських Церков, громадських організацій. З доповіддю стосовно реалізації державної сімейної політики в Україні виступить Міністру України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко.

 Також в рамках Конгресу буде організовано роботу секцій (зокрема: Неповна родина. Самотні матері. Роль батька у родині. Діти вулиці. Профілактика негативних явищ. Насильство в сім’ї. Сім’я – джерело економічного багатства. Природне планування сім’ї. Підготовка молоді до подружнього життя. Підтримка осіб з особливими потребами та інші). В організації роботи секцій братимуть участь фахівці Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту.

 9, 10, 11 травня 2006 року о 13.30 в Голубій залі Жовтневого палацу відбуватимуться прес-конференції, на яких виступлять доповідачі дня.

Додаткову інформацію щодо Конгресу можна отримати в оргкомітеті

Організаційний комітет

факс: (044) 516-7927

моб.: (050) 415-0079  Лілія Проців

(050) 330 79 34 Лілія Гнатюк

e-mail: mks@ugcc.org.ua

www.familycongress.org.ua