Харківський міський голова Михайло ДОБКІН сьогодні в своїй роботі він не відчуває тиску з боку жодних політичних сил.

Про це М.ДОБКІН сказав кореспонденту УНІАН, відповідаючи на запитання про те, чи немає спроб з боку політичних сил впливати на діяльність нового мера. Водночас він зазначив, що, залишаючись членом Політради Партії регіонів, розраховує на підтримку з боку однопартійців - депутатів Верховної ради України та парламентської фракції Партії регіонів.

Мер зазначив, що буде працювати, “незважаючи ні на які партійності, ні на які погляди, і на те, хто і яку позицію займав під час виборчої кампанії”. “Повірте мені - я знайду спосіб знайти спільну мову з будь-якими політичними силами, для того щоб об’єднати їх довкола Харкова”, - сказав М.ДОБКІН.

Відео дня

На запитання, чим відрізняються його підходи в роботі від стилю мерів-попередників, М.ДОБКІН сказав, що зараз про це говорити зарано, а побачити і зрозуміти його власний стиль можна буде пізніше, “коли ви зможете оцінювати нашу роботу не за словами, а за нашими справами, і, я думаю, що ви самі знайдете відповідь на своє запитання”.

М.ДОБКІН сказав, що він не змінив свого погляду на можливість виникнення на Півдні та Сході України опозиції до влади, якщо в парламенті утвориться суто “помаранчева більшість”.

“Я вважаю, що створення суто помаранчевої коаліції ще більше поглибить розкол у нашому суспільстві і призведе до того, що частина громадян України будуть відчувати себе переможцями, а частина – переможеними”, - сказав М.ДОБКІН. Але, “зважаючи на те, що в суто помаранчеву коаліцію не буде входити Партія регіонів, та враховуючи, що на місцях 95 % місцевої влади – це представники Партії регіонів, - сказав він, - то цілком природно, що ми будемо знаходитися в опозиції до державної влади”. Інакше, зазначив мер, “ми не зможемо реалізовувати програму Партії регіонів, з якою вона йшла на вибори до Верховної ради та в органи місцевого самоврядування”. Він наголосив, що “реалізація наших програмних документів для нас є першочерговим завданням, тому що за цю програму голосували люди”.