Керівництво ЗАТ «Хліб Києва» не виключає, що Київська міська рада хоче збільшити розмір пакета акцій компанії, що перебуває у власності міста, за рахунок інших акціонерів. Про це на прес-конференції в УНІАН заявив генеральний директор ЗАТ «Хліб Києва» Олег ПОНОМАРЬОВ.

За його словами, Київрада має намір «щось забирати».

«Забирати у кого? У ЗАТ «Хліб Києва»? У самих себе, де повний контрольний пакет акцій належить міській общині?», - запитав О.ПОНОМАРЬОВ.

Відео дня

При цьому на запитання кореспондента УНІАН, чи допускає він, що міська влада має намір забрати частину акцій у інших структур, які контролюють решту 49% акцій компанії, О.ПОНОМАРЬОВ сказав: «Так, це можливо». Проте він не уточнив, як саме.

Крім того, О.ПОНОМАРЬОВ звернувся до київської влади з проханням “не дестабілізувати ситуацію і домовитися з акціонерами «Фінінвестгруп» і «Гарон» про те, як працювати в цій ситуації». «Ми хочемо, щоб київська влада звернула увагу на нас, на менеджмент, хочемо, щоб ми сіли за стіл і вирішили гостре питання, яке стосується якраз нас, киян. Це питання організації власної торгової мережі, це гостре питання цін. Хочемо розуміння властей, як ми входитимемо в новий маркетинговий рік», - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ направив офіційне звернення голові Служби безпеки України Ігорю ДРІЖЧАНОМУ і міністру внутрішніх справ Юрію ЛУЦЕНКУ з проханням перевірити діяльність стратегічно важливих для міста підприємств: „Київенергохолдинг”, „Київенерго”, „Київхліб”, „Київмлин”, „Хліб Києва”, банку „Хрещатик” та інших. Під час проведення такої перевірки також мах бути з`ясовано питання впливу на ці підприємства зарубіжних офшорних компаній, що володіють акціями вказаних підприємств.

18 квітня Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ на нараді з керівниками КМДА доручив своєму заступнику Володимиру ГОЛОВАЧУ провести ревізію всього майна міста Києва і кожного тижня подавати свіжу інформацію і письмові звіти про виконану роботу і пропозиції з вдосконалення роботи органів влади Києва. Тоді ж він доручив з`ясувати ситуацію на підприємствах «Київхліб» і «Київмлин».

ЗАТ «Хліб Києва» було створено в 2004 році за рішенням Київської міської державної адміністрації з метою створення єдиного комплексу з виробництва і реалізації хлібобулочних виробів у столиці. Співзасновниками компанії є Київрада з часткою територіальної общини столиці в статутному фонді – 51%, і по 24,5% належать компаніям ЗАТ «Фінінвестгруп» і ТОВ «Гарон». Засновниками цих двох компаній, за даними О.ПОНОМАРЬОВА, є офшорні компанії.