“Приватбанк” профінансує проект будівництва у Харкові великого житлового комплексу “Парковий” вартістю в 1,5 млрд. грн.

Як сказав в інтерв’ю кореспонденту УНІАН голова правління “Приватбанку” Олександр ДУБІЛЕТ, на сьогодні це один з найбільших в Україні регіональних проектів такого типу. Комплекс “Парковий” матиме 500 квадратних метрів житлових та 900 кв. м офісних площ, а також широку  соціальну інфраструктуру: школи, дитсадки, парки, мережу магазинів.

“Це достатньо серйозний і цікавий проект не лише як економічне явище для Харкова, а, мабуть, і для всієї України. Це своєрідний експеримент, який, я сподіваюся, буде цікавим взагалі для розвитку нових підходів до будівництва, - сказав О.ДУБІЛЕТ.  “Таких масштабних і комплексних проектів, - зазначив він, - ні наш банк, ні ще хтось з інвесторів поза межами столиці нашої батьківщини сьогодні поки що не будує”.

Відео дня

Виступаючи на презентації проекту у Харкові, О.ДУБІЛЕТ зазначив, що “Приватбанк” не лише інвестуватиме гроші у процес будівництва комплексу “Парковий”. “Ми передбачаємо велику програму кредитування під будівництво житла. Всім, хто буде тут купувати квартири, ми забезпечимо 20-річний кредит без першого внеску – це досить серйозна умова. Тобто фактично будь-хто, хто має роботу, зможе стати власником цього житла, і це не буде для нього непосильною ношею”, - сказав О.ДУБІЛЕТ.

Проект багатофункціонального житлового комплексу “Парковий” розроблений інститутом “Харківпроект”. Замовником будівництва виступає девелоперська компанія “ПриватЛенд” (Дніпропетровськ). За словами першого віце-президента “ПриватЛенду” Дмитра МІШАЛОВА, загальна площа комплексу становить 45 га, з яких 27 га відводиться під житло, а 18 га – під соціальну інфраструктуру. Будівництво має розпочатися в липні-серпні 2006 р. і з поетапним введенням об’єктів триватиме близько 7 років. До реалізації проекту на тендерній основі будуть залучені різні будівельні організації як Харківської, так і інших областей України.

За словами керівника інституту “Харківпроект” Тетяни ПОЛИВАНОВОЇ, багатофункціональний житловий комплекс буде споруджено на території Орджонікідзевського району, що в південній частині Харкова, вздовж Московського проспекту – однієї з головних і найбільших магістралей міста.

Проект передбачає побудову 4 житлових кварталів, а також ще одного, де будуть зосереджені об’єкти торгівлі та обслуговування. Групи будинків каскадного типу - від 6 до 18 поверхів – утворюватимуть дворові простори. В цілому комплекс розрахований на проживання 10 тис. людей. Буде збудовано 4 тис. квартир загальною площею 315 тис. кв. м. Середня площа однієї квартири становитиме 80 кв. м.

Інфраструктура комплексу включатиме як об’єкти соціально-культурного, так і побутового призначення: школу на 240 учнів, дитячі заклади, майданчики підземного паркування. Поряд з житловим комплексом буде збудований також один з найбільших в Україні торговий центр загальною площею близько 90 тис. кв. м., який одночасно можуть відвідувати 10-15 тис. людей.

Організатори будівництва обіцяють суттєво збільшити площі зелених насаджень в районі забудов.

Завершити спорудження комплексу “Парковий” планується в 2013 році.