У випадку перемоги на виборах Президента Віктора Ющенка, парламентська фракція `Демократичні ініціативи` буде визначатись з тим, увійде вона до парламентської більшості чи до опозиції, повідомляє МЦК.

На прес-конференції у Харкові член фракції, довірена особа Віктора Януковича Дмитро Святаш сказав, що він не виключає, що `Демініціативи` можуть увійти до нової більшості. З іншого боку, депутат не виключає можливості переходу фракції в опозицію, проте `не до Президента, а до уряду`, тому `багато буде залежати від того, яким буде склад уряду і якою буде політика уряду`.

Святаш зазначив, що за його даними, Степан Гавриш не планує йти з парламенту до Конституційного Суду. `Наскільки я знаю, Гавриш не планує йти до Конституційного Суду`, - сказав депутат. Святаш також вважає, що найближчим часом у зв`язку з політичною реформою в парламенті постане питання про збільшення виборчого бар’єру на парламентських виборах - щонайменше до 5%. Він вважає, що в іншому випадку до парламенту пройде велика кількість невеликих партій, які мають лише регіональне значення, і тоді буде складно сформувати стійку більшість, яка зможе взяти на себе відповідальність за формування уряду.

Святаш також переконаний, що за результатами виборів дві сторони процесу подадуть багато судових позовів. `Нас чекає довга судова історія. І цього року ми не дізнаємось ім`я нового Президента`, - сказав він.

МЦК