Керівник Центрального виборчого штабу кандидата на пост Президента України Віктора Януковича Тарас Чорновіл заявляє, що команда Віктора Януковича оскаржуватиме результати виборів на всіх дільницях, де її представниками були зафіксовані порушення, про що він заявив сьогодні на брифінгу у штабі Віктора Януковича.

Тарас Чорновіл заявив про численні порушення законодавства під час переголосування другого туру президентських виборів і зазначив, що у команді Віктора Януковича не готуються до поразки, а готуються до перемоги, проте планують оскаржити всі порушення на виборах без винятку. Він також зауважив, що штаб Віктора Януковича буде організовувати паралельний підрахунок голосів.

Тарас Чорновіл зазначив, що голосування `супроводжується незвичайно грубими порушеннями, причому порушеннями абсолютно відвертими і жорсткими, які вже привели до фальсифікацій і які, як мені здається, цілеспрямовано ведуть до того, щоб хтось, хто у цьому особливо зацікавлений, міг потім визнавати сьогоднішнє голосування недійсним. Незалежно від результатів підрахунку голосів`.

Він сказав, що деякі дільничні виборчі комісії саботували рішення Конституційного Суду щодо голосування поза межами виборчих дільниць інвалідів першої, другої та третьої групи та зазначив, що `особливо це стосується команди Ющенка у східних областях`.

Тарас Чорновіл також сказав на брифінгу, що деякі суди фактично саботували скарги виборців, зокрема, щодо агітації за Віктора Ющенка у день виборів.

Він також наголосив на тому, що Віктора Ющенка `відверто рекламували` у суботу та у неділю у день виборів. Зокрема, за словами Тараса Чорновола, багато людей носять не тільки банти і стрічки помаранчевого кольору, а й `спеціальні шарфи з написом `Так, Ющенко!`. Він також зазначив, що на деяких виборчих дільницях вказували, за кого голосувати виборцям. Тарас Чорновіл також зазначив, що голосування на деяких дільницях не розпочиналося вчасно, бо його початок гальмували представники Віктора Ющенка. Він також повідомив, що є багато фактів відвертого перешкоджання роботі спостерігачів на дільницях у Київській області.

Тарас Чорновіл також зазначив, що в Україні відбулося масове голосування без паспортів.

Він повідомив, що штабом Віктора Януковича і спостерігачами від СНД CIS-EMO складено кілька тисяч актів про порушення у ході виборів. Тарас Чорновіл також наголосив, що штаб Віктора Януковича поки не знайшов спільну мову зі спостерігачами від ОБСЄ.

Коментуючи ситуацію на виборах в цілому Тарас Чорновіл зазначив, що це нагадує йому дзеркальну картину того, що відбувалось в Україні перед першим і другим туром. Він сказав, що засуджує дії людей, які у перших двох турах, бажаючи допомогти Віктору Януковичу, задіювали адмінресурс і зазначив, що тепер ті самі люди використовують його на користь Віктора Ющенка.

На запитання кореспондента УНІАН, чому штаб Віктора Януковича розсилає повідомлення про те, що люди похилого віку помирають на виборчих дільницях чи після голосування під назвою `інформація з регіональних штабів про численні порушення` та у чому саме тут штаб Віктора Януковича вбачає порушення, Тарас Чорновіл відповів: `це не є інформацією про численні порушення. Це входить у загальне число порушень. Але як велике порушення, ми вважаємо – найбільше, це невиконання рішення КС і те, що люди дійсно померли у ході волевиявлення чи після нього. Ми вважаємо це найбільш кричущим підсумком цього жорсткого порушення. Оскільки невиконання рішень КС – це є дике порушення`.

У великій залі штабу Віктора Януковича стало практично вдвічі менше столів з комп`ютерами і відповідно менше співробітників, які за ними працюють і приймають телефонні повідомлення про порушення.

ІМІ