На сьогодні вже готове подання до Конституційного Суду щодо визнання такими, що не відповідають Конституції, ухвалених парламентом змін до Основного Закону.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила журналістам лідер БЮТ Юлія Тимошенко. За її словами, під цим поданням стоїть підпис 61 народного депутата.

Як повідомляв УНІАН, 8 грудня Верховна Рада у пакеті внесла зміни до Основного Закону, перетворивши Україну на парламентсько-президентську державу, попередньо ухвалила і направила на висновок в Конституційний Суд України законопроект про внесення змін до Конституції щодо місцевого самоврядування (№3207-1) і Закон `Про особливості застосування закону України `Про вибори Президента України` при переголосуванні повторного голосування у грудні 2004 року`. Із фракції БЮТ за даний пакет законопроектів голосував 1 із 19 народних депутатів.

Того ж дня лідер фракції Ю.Тимошенко заявила, що фракція БЮТ звернеться до КС з приводу неконституційності внесення змін до Основного Закону. Вона зазначила, що рішення Верховної Ради при ухваленні змін до Конституції було прийнято з порушенням процедур голосування.

УНІАН